Equipe Zorgbedrijven neemt Oogkliniek Heuvelrug over

Equipe Zorgbedrijven (www.equipezorgbedrijven.nl) is al bijna vijfentwintig jaar actief in de hooggespecialiseerde zorg, en is uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande (gespecialiseerde) klinieken in Nederland. Het succes van de groep, met haar merken Xpert Clinic, Xpert Orthopedie, Velthuis Kliniek en Helder kliniek is in grote mate te danken aan de kwaliteit van de geleverde (keten)zorg en de onderscheidende expertise.

Jaco Donselaar (Managing Director Equipe Zorgbedrijven): “Met een blijvend toenemende vraag naar oogheelkundige zorg wil Equipe haar opgedane kennis over de ketenzorg ook binnen dit vakgebied toepassen. Dit alles om de beleving voor de patiënt te maximaliseren en de doelmatigheid te verhogen. Het reeds aanwezige en kwalitatief hoogwaardige platform van Heuvelrug biedt ons een uitstekende basis om de oogheelkunde in Nederland en binnen Equipe in het bijzonder verder te ontwikkelen.”

Oogkliniek Heuvelrug biedt sinds 2009 kwalitatief hoogwaardige en laagdrempelige oogzorg voor jong en oud. Patiënten kunnen terecht voor zowel verzekerde oogzorg, brilvervangende chirurgie of een nieuwe bril in de eigen optiek. De in Zeist en Veenendaal gevestigde oogzorgklinieken zullen onderdeel worden van het landelijk snelgroeiende netwerk van focusklinieken van Equipe Zorgbedrijven.

Jak Dekker (CEO Equipe Zorgbedrijven): “De strategische waarde volgt uit het implementeren van onze keten gedachte, waarbij we 1e, 1.5e en 2e-lijnszorg zorg aanbieden, in de oogheelkunde. Hierdoor zijn we in staat zijn om de juiste patiënt, op het juiste moment tegen de juiste kosten te kunnen behandelen. Een voordeel voor zowel de patiënt, als de zorgverlener en de zorgverzekeraar. Daarmee is de oogheelkunde de perfecte toevoeging aan ons netwerk van zelfstandige behandelcentra.”

Oogkliniek Heuvelrug zal vooralsnog zelfstandig blijven opereren binnen de Equipe organisatie.


01-11-2019

Equipe Zorgbedrijven voornemens om Oogkliniek Heuvelrug over te nemen

Als onderdeel van Equipe’s strategie om te groeien als netwerk van focusklinieken (zelfstandige behandelcentra), maakt Equipe Zorgbedrijven bekend dat zij voornemens is om Oogkliniek Heuvelrug over te nemen. Met deze overname wil Equipe haar zorgaanbod verbreden en haar positie in de zorgsector versterken.

Equipe Zorgbedrijven (www.equipezorgbedrijven.nl) is al bijna vijfentwintig jaar actief in de hooggespecialiseerde zorg, en is uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande (gespecialiseerde) klinieken in Nederland. Het succes van de groep, met haar merken Xpert Clinic, Xpert Orthopedie, Velthuis Kliniek en Helder kliniek is in grote mate te danken aan de kwaliteit van de geleverde (keten)zorg en de onderscheidende expertise.

Oogkliniek Heuvelrug biedt sinds 2009 een breed palet van kwalitatief hoogwaardige en laagdrempelige oogzorg voor jong en oud. Patiënten kunnen terecht voor zowel verzekerde oogzorg, brilvervangende chirurgie of een nieuwe bril in de eigen optiek. De in Zeist en Veenendaal gevestigde oogzorgklinieken zullen onderdeel worden van het landelijk snelgroeiende netwerk van focusklinieken van Equipe Zorgbedrijven.
Oogkliniek Heuvelrug zal vooralsnog zelfstandig blijven opereren binnen de Equipe organisatie.
De samenwerking is onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde autoriteiten en organen.

Voor meer informatie, reacties, opmerkingen en aanbevelingen gelieve contact op te nemen met:

Simone van Gerwen
Equipe Zorgbedrijven
T +31 88 778 5225
s.vangerwen@equipezorgbedrijven.nl


27-08-2019

AVE Orthopedische klinieken gaat samenwerken met Equipe

Equipe Zorgbedrijven gaat de zorgactiviteiten van AVE Orthopedische klinieken organiseren.

Equipe Zorgbedrijven (www.equipezorgbedrijven.nl) is al meer dan twintig jaar actief in de zorg, en is vandaag de dag uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande (gespecialiseerde) klinieken in Nederland, met haar merken Xpert Clinic, Velthuis Kliniek en Helder. Het succes van de groep is in grote mate te danken is aan de kwaliteit van de geleverde zorg en de onderscheidende expertise.

AVE is een zelfstandig behandelcentrum (www.ave-orthopedischeklinieken.nl), welke in 2006  is opgericht door twee gerenommeerde orthopedisch chirurgen dr. G.H. Robert Albers en dr. Harm M. van der Vis. Inmiddels is deze kliniek uitgegroeid tot een landelijke organisatie voor alle (niet spoedeisende) orthopedische behandelingen.

De samenwerking is onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde autoriteiten en organen.

Voor meer informatie, reacties, opmerkingen en aanbevelingen gelieve contact op te nemen met:

Simone van Gerwen - Equipe Zorgbedrijven
T +31 88 778 5225 - s.vangerwen@equipezorgbedrijven.nl


21-12-2018

Equipe Zorgbedrijven (Xpert Clinic) neemt Orthopedie MC Slotervaart over

De vakgroep orthopedie uit het voormalig MC Slotervaart gaat verder als Xpert Orthopedie. Vanaf 10 december zijn patiënten welkom in de kliniek van Xpert Orthopedie in Amsterdam Zuid-Oost.

Wat betekent dit voor de patiënt?
Was de patiënt onder behandeling bij één van de orthopedisch specialisten van het MC Slotervaart, dan wordt deze behandeling door dezelfde arts bij Xpert Orthopedie voortgezet. De behandeling loopt gewoon door, echter op een andere locatie in Amsterdam. De behandelingen bij Xpert Orthopedie worden, net als in het ziekenhuis, volledig vergoed door de zorgverzekering.

Over Xpert Clinic
Xpert Clinic is onderdeel van Equipe Zorgbedrijven, een groep van supergespecialiseerde klinieken. Xpert Clinic hanteert kwaliteit, patiënttevredenheid en een snelle toegang als centrale uitgangspunten.

Locatie
De kliniek van Xpert Orthopedie is gevestigd op de Laarderhoogtweg 12 in Amsterdam (tegenover IKEA). Voor vragen en/of opmerkingen zijn wij bereikbaar op 020-5124600.


12-05-2018

CosMedic gaat samenwerken met Equipe

Equipe Zorgbedrijven (www.equipezorgbedrijven.nl) is al meer dan twintig jaar actief in de zorg, en is vandaag de dag uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande (gespecialiseerde) klinieken in Nederland, met haar merken Xpert Clinic, Velthuis Kliniek en Helder. Het succes van de groep is in grote mate te danken is aan de kwaliteit van de geleverde zorg en de onderscheidende expertise.

CosMedic (www.cosmedic.nl) is de zelfstandige praktijk van de maatschap plastische chirurgie actief in de regio Eindhoven, waar cosmetische behandelingen worden verricht die niet worden vergoed door de zorgverzekeraars. CosMedic werkt vanuit drie ziekenhuizen, gelegen in en rondom Eindhoven.

De samenwerking is onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde autoriteiten en organen.

Voor meer informatie, reacties, opmerkingen en aanbevelingen gelieve contact op te nemen met:

Simone van Gerwen - Equipe Zorgbedrijven
T +31 88 778 5225 - s.vangerwen@equipezorgbedrijven.nl


09-02-2018

Incident Xpert Clinic

Vandaag heeft er een incident plaatsgevonden op de vestiging van Xpert Clinic in Rotterdam, waarmee Velthuis kliniek en Helder kliniek het pand delen. Een medewerker is hierbij bedreigd. Ter plekke is de situatie onder controle, de politie is nog op zoek naar de verdachte. Alle cliënten en medewerkers zijn inmiddels in veiligheid gebracht. De behandelingen en spreekuren voor morgen in onze kliniek in Rotterdam hebben wij helaas moeten annuleren, met uitzondering van controlebehandelingen. Cliënten zijn, of worden hiervoor  persoonlijk benaderd. Wij betreuren het dat onze cliënten en medewerkers zijn geconfronteerd met deze nare situatie.


21-12-2017

Zorgpraktijken 1.5 neemt Kinos Revalidatie en Handencentrum.eu over

Zorgpraktijken 1.5 kondigt aan dat het Kinos Revalidatie en Handencentrum.eu over zal nemen om samen met de huidige aandeelhouders de groep van specialistische, innovatieve en kwalitatief hoogwaardige hand, pols en schouderzorg toegankelijk te maken voor patiënten in heel Nederland.

Kinos Revalidatie (www.kinos.nl) is opgericht in 2012 en is actief op het gebied van medisch specialistische hand-, pols en schouder revalidatiezorg. Handencentrum.eu (Handencentrum Revalidatie BV) is sinds 2005 actief op het gebied van gespecialiseerde fysiotherapie en ergotherapie voor de hand en pols. In januari 2016 zijn Kinos Revalidatie en Handencentrum.eu samengegaan, waarna ze nu samen de volgende stap nemen door zich aan te sluiten bij Zorgpraktijken 1.5.

De gespecialiseerde zorg beantwoordt de toenemende vraag naar kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg, alsook de duidelijke visie om tweedelijns revalidatie zorg waar mogelijk naar de anderhalve lijn terug te brengen. Het groeiende aantal patiënten dat partijen samen zien, biedt daarnaast de mogelijkheid om de uitkomsten van de zorg op grotere schaal te registeren, te vergelijken en te verbeteren. Partijen werken hiervoor ook nauw samen met andere zorgprofessionals, UMCs en met de wetenschap.

Naast haar hoofdvestiging in Nijmegen, is Kinos Revalidatie actief in Den Bosch en Dordrecht. Verder werkt het samen met Handencentrum.eu op haar locaties in Eindhoven, Uden, Venlo en Den Bosch. In totaal hebben de ondernemingen ruim 90 werknemers in 2017.

Rob van Huis, bestuurder Zorgpraktijken 1.5, over de acquisitie: “De Kinos Groep is een innovatieve zorgorganisatie die op transparante, professionele wijze eerste en tweedelijnszorg biedt aan patiënten met hand-, pols-, en schouderproblemen. Wij zijn overtuigd van de werkwijze van Kinos Groep en kijken uit naar deze samenwerking.”

Mark Smeenge, mede-aandeelhouder van Kinos Revalidatie, voegt hieraan toe: “De samenwerking met Zorgpraktijken 1.5 geeft ons de mogelijkheid om verder te investeren in innovatie, kwaliteit en toegankelijkheid van zorg. We willen de kwaliteit van de door ons geleverde zorg nog beter inzichtelijk maken voor patiënten.”

De transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde autoriteiten.

Voor reacties, opmerkingen, aanbevelingen en meer informatie, gelieve u contact op te nemen met:

Rob van Huis – Zorgpraktijken 1.5
T +31 30 254 7090 – r.vanhuis@handencentrum.nl

Jak Dekker – Zorgpraktijken 1.5
T +31 88 778 5225 – j.dekker@equipezorgbedrijven.nl

Mark Smeenge – Kinos Revalidatie
T +31 85 273 5984 – marksmeenge@kinos.nl

Mike van Heel – Handencentrum.eu
T +31 40 236 6446 – mike@handencentrum.eu


16-10-2017

 

Equipe Zorgbedrijven Held regio Rotterdam 2016

Equipe Zorgbedrijven is op 8 december uitgeroepen tot Nieuwe Held 2016 in de regio Rotterdam. Nanda Ziere ontving de prijs uit handen van jurylid Harald Swinkels, CEO NLE, tijdens de eindejaarsbijeenkomst van VNO-NCW Regio Rotterdam in het stadhuis.

De winnaar blinkt volgens de jury uit in uniek ondernemerschap. Gastvrijheid en dienstverlening zijn voor Equipe Zorgbedrijven net zo belangrijk als de medische ingreep zelf. De scores op sites als Zorgkaart Nederland bewijzen dit. De zelfstandige groep van gespecialiseerde zorgbedrijven heeft vestigingen door heel Nederland. Onder Equipe vallen de Helder kliniek, Velthuis Kliniek en Xpert Clinic. De zorgondernemers zoeken actief naar behandelingen waarin de bestaande markt onvoldoende voorziet. Ze spelen hierop in door hiervoor nieuwe klinieken op te richten. Voor, tijdens en na de behandeling onderhouden zij digitaal actief contact met de patiënten. Ze delen de gegeven feedback met de specialisten en sporen hen aan om onderlinge scoreverschillen te bespreken en te verbeteren. Dat is echt uniek!

Tien bedrijven streden het afgelopen jaar om de prijs voor Nieuwe Held 2016. De jury bracht het aantal kandidaten terug naar drie genomineerden: Connect Holland, Equipe Zorgbedrijven en Daan. “Wij zijn heel blij met deze prijs”, zegt Nanda Ziere van Equipe Zorgbedrijven. “Het is een erkenning voor al onze specialisten en medewerkers. Ons team maakt het verschil. Onze ervaren specialisten onderscheiden zich door hun passie voor patiëntenzorg. Wij zien onszelf als vernieuwer en versneller in de zorg.”

Sinds 2013 organiseert VNO-NCW Regio Rotterdam ieder jaar de Nieuwe Helden-verkiezing. Hiermee krijgen de winnaars een podium, zodat zij anderen kunnen inspireren met hun visie, passie en excellent ondernemerschap. De Nieuwe Helden zijn de vernieuwers en versnellers in het bedrijfsleven.


09-12-2016

Zorgpraktijken 1.5

Zorgpraktijken 1.5 ondersteunt de verdere groei van de specialistische handencentra van Handtherapie Nederland. Zorgpraktijken 1.5 kondigt aan dat het Handtherapie Nederland en Handtherapie Onderwijs over zal nemen om samen met oprichter Rob van Huis de keten van specialistische en kwalitatief hoogwaardige handencentra toegankelijk te maken voor alle patiënten in Nederland.

Handtherapie Nederland (www.handencentrum.nl) is sinds 2000 actief op het gebied van hand- en polszorg, met het aanbieden van gespecialiseerde fysiotherapie, ergotherapie en revalidatiezorg.

Deze gespecialiseerde zorg beantwoordt de toenemende vraag naar kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg. Het groeiende aantal patiënten van Handtherapie Nederland biedt daarnaast de mogelijkheid om de uitkomsten van de zorg te registeren, te vergelijken en verder te verbeteren. Handtherapie Nederland werkt hiervoor ook samen met andere zorgprofessionals en met de wetenschap.

Naast haar hoofdvestiging in Utrecht, is Handtherapie Nederland actief in Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem-Velp, Breda, Den Haag, Enschede, Gouda, Haarlem, Hilversum, Houten, Rotterdam en Zeist. Handtherapie Nederland heeft in totaal ruim 85 werknemers in 2016.

Jak Dekker, bestuurder Equipe Zorgbedrijven, over de acquisitie door zusteronderneming Zorgpraktijken 1.5: “Handtherapie Nederland is een moderne eerstelijns zorgorganisatie die op een transparante, professionele wijze niet-operatieve zorg biedt aan patiënten met hand- en polsproblemen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze unieke werkwijze ook kan worden toegepast bij andere fysieke problemen waarbij bewegen de sleutel is tot succes.”

Rob van Huis, oprichter Handtherapie Nederland en Handtherapie Onderwijs, voegt hieraan toe: “De samenwerking met Zorgpraktijken 1.5 geeft ons de mogelijkheid om verder te investeren in kwaliteit en toegankelijkheid van zorg. We willen de kwaliteit van de door ons geleverde zorg nog beter inzichtelijk maken voor patiënten. En door het aantal vestigingen uit te breiden willen we meer patiënten toegang bieden tot gespecialiseerde handtherapie.”

De transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde autoriteiten.

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:

Rob van Huis – Handtherapie Nederland
T +31 30 254 7090 – r.vanhuis@handencentrum.nl

Jak Dekker – Zorgpraktijken 1.5
T +31 88 778 5225 – Jak Dekker j.dekker@equipezorgbedrijven.nl


02-11-2016

Gimv bouwt mee aan verdere groei Equipe Zorgbedrijven

In ruil voor een minderheidsbelang verstrekt Gimv en het Gimv Health & Care Fonds Equipe Zorgbedrijven het benodigde kapitaal om verder te groeien. Door deze samenwerking kan Equipe Zorgbedrijven enerzijds haar toonaangevende positie in Nederland verder versterken anderzijds haar huidige activiteiten uitbreiden en investeren in nieuwe activiteiten en extra faciliteiten. “We zijn er trots op dat Gimv ons ambitieuze groeiplan steunt en dat we zo in staat worden gesteld om ons behandelingsaanbod verder uit te breiden en onze patiënten nog betere kwaliteit te bieden” aldus Jak Dekker, algemeen directeur en medeoprichter van Equipe Zorgbedrijven.


30-10-2015