Xpert Clinics neemt Orthoparc en HandsOnCare over

Orthoparc en HandsOnCare zijn sinds 1 mei 2024 officieel onderdeel van Xpert Clinics. Orthoparc is een kliniek voor orthopedische zorg in Bosch en Duin (nabij Zeist), Rozendaal (nabij Arnhem) & Lelystad en levert een breed pallet aan orthopedische zorg. HandsOnCare is – net als Xpert Clinics – gespecialiseerd in hand- en polsklachten en heeft klinieken in Bosch en Duin (nabij Zeist), Rozendaal (nabij Arnhem) en Lelystad.  

Met de overname van Orthoparc en HandsOnCare kunnen we patiënten nog beter helpen, door het bieden van de juiste zorg, op het juiste moment en op de juiste plek. Orthoparc zal verder gaan onder de naam Xpert Clinics Orthopedie. HandsOnCare zal gefaseerd verdergaan onder de naam Xpert Clinics Hand- en polszorg.

De overname heeft mogelijk gevolgen voor onze cliënten: 

  • Orthoparc Lelystad blijft op de huidige locatie.  
  • Orthoparc Rozendaal blijft op de huidige locatie.  
  • Orthoparc vertrekt uit de locatie in Bosch en Duin. Patiënten kunnen hierna terecht bij de vestigingen van Xpert Clinics Orthopedie in Zeist en Utrecht. 
  • HandsOnCare Lelystad blijft op de huidige locatie. 
  • HandsOnCare Roozendaal blijft op de huidige locatie. 
  • De spreekuren van HandsOnCare Bosch en Duin worden verplaatst naar Xpert Clinics Hand- en polszorg in Zeist; De Dreef 21, Zeist. 

Wat niet verandert zijn de korte wachttijden en de persoonlijke aandacht die men van ons gewend is. Voor een snelle en gerichte diagnose en een kwalitatief hoogwaardige behandeling bent u bij ons van harte welkom! 

Xpert Clinics is voornemens om Orthoparc en HandsOnCare over te nemen

Orthoparc en HandsOnCare, beiden onderdeel van Sandstep HealthCare, zijn voornemens zich aan te sluiten bij Xpert Clinics. Orthoparc is gespecialiseerd in prothesiologie in dagbehandeling en sportorthopedie. HandsOnCare biedt algemene hand- en polschirurgie. Beide klinieken hebben momenteel vestigingen in Bosch en Duin, Lelystad en Rozendaal. 

4 maart, 2024

Xpert Clinics, onderdeel van Equipe Zorgbedrijven, is de grootste aanbieder van hand- en polszorg in Nederland en een van de grootste aanbieders van orthopedie. De aansluiting van Orthoparc biedt de mogelijkheid om het orthopedisch platform verder uit te breiden in de regio Utrecht, Arnhem en Lelystad. De overname van HandsOnCare draagt bij aan de leidende marktpositie van Xpert Clinics Hand- en Polszorg. Xpert Clinics, Orthoparc en HandsOnCare verwachten gezamenlijk beter in staat te zijn om hun kerndoelen te bereiken: het leveren van de juiste zorg, op de juiste plek, op het juiste moment, tegen de juiste prijs. 

Over Orthoparc 

Orthoparc is in 2016 opgericht en verricht knie- en heupoperaties in dagbehandeling. De innovatieve behandelmethode is kostenbesparend en maakt een knie- of heupoperatie minder belastend voor de patiënt. De werkwijze, de opzet en de ontwikkeling van Orthoparc is gebaseerd op dezelfde visie als die van Xpert Clinics: zorg bieden van hoge kwaliteit en het aanbieden van bewegingszorg in een multidisciplinaire aanpak. 

De klantwaardering voor Orthoparc op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 9,3. Zie ook orthoparc.nl

Over HandsOnCare 

HandsOnCare is begin 2021 opgericht en biedt hand- en polsoperaties in dagbehandeling. De focus ligt op veilige en hoogwaardige behandeling door gecertificeerde hand- en polschirurgen met zo min mogelijk belasting voor de patiënt. De chirurgen van HandsOnCare hebben in het verleden gewerkt bij Xpert Clinics en zijn bekend met het geïntegreerd zorgconcept met handtherapie, een concept dat ze bij HandsOnCare niet hebben. 

De klantwaardering voor HandsOnCare op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 9,5. Zie ook handsoncare.nl

Betekenis voor patiënten 

Na de overname zal Orthoparc verdergaan onder de naam Xpert Clinics Orthopedie. HandsOnCare zal verdergaan onder de naam Xpert Clinics Hand- en polszorg. Naast deze naamswijzigingen brengt de beoogde overname ook een aantal verhuizingen met zich mee.  

  • De locatie in Rozendaal, waar nu Orthoparc en HandsOnCare gevestigd zijn, blijft bestaan. Deze locatie biedt voldoende ruimte om de huidige locatie van Xpert Clinics Velp in te laten voegen. Dit zal in fases gebeuren.  
  • De locaties van Xpert Clinics Hand- en polszorg en en HandsOnCare in Lelystad worden op termijn samengevoegd tot één. Hier worden patiënten straks ontvangen in een professionele en persoonlijke omgeving. 
  • Orthoparc en HandsOnCare vertrekken uit de locatie in Bosch en Duin. Patiënten kunnen daarna terecht bij de vestigingen van Xpert Clinics in Amstelveen en Utrecht (voor orthopedie) of Zeist (voor handpolschirurgie), waar ze hun eigen vertrouwde arts kunnen zien. 

Wat niet verandert, zijn het hoogwaardige niveau van service, de korte wachttijden en de multidisciplinaire aanpak waar de klinieken om bekendstaan. Patiënten blijven ook in de nieuwe setting geholpen worden door ervaren zorgprofessionals, met persoonlijke aandacht en maximaal inzicht in hun zorgtraject.  

Contact 

Voor meer informatie, reacties, opmerkingen en aanbevelingen kunt u contact opnemen met de communicatieafdeling via communicatie@equipezorgbedrijven.nl.

Bianca Verburg nieuwe CEO Equipe Zorgbedrijven

Eindhoven, 25 juli 2023.

Bianca Verburg is per 1 september 2023 benoemd tot CEO van Equipe Zorgbedrijven. Bianca Verburg volgt Jak Dekker op, huidig CEO en oprichter van Equipe Zorgbedrijven. Na de komst van Bianca Verburg neemt Jak Dekker zitting in de Board of Directors als Non-Executive Director en zal zich in die rol blijven inzetten voor de verdere ontwikkeling van Equipe Zorgbedrijven.

Bianca Verburg heeft diverse nationale en internationale managementfuncties bekleed in de sport-, mode- en cosmeticabranche voordat zij begin 2018 de overstap maakte naar de hoorzorg als Algemeen Directeur bij Amplifon Nederland, het moederbedrijf van Beter Horen. In deze rol was zij eindverantwoordelijk voor de bijna 200 verkooppunten van Beter Horen. Daarnaast was zij bestuurslid van de branchevereniging “de Kwaliteitsaudiciens”.

Verburg over haar nieuwe functie: “Gedurende mijn loopbaan groeide het verlangen om te werken bij een organisatie waar het niet uitsluitend gaat om commerciële doelen maar ook om maatschappelijk belang. De afgelopen jaren heb ik me ingezet om mensen de beste kwaliteit hoorzorg te leveren. Ik kijk uit naar de overstap naar Equipe waarbij we door hoogwaardige kwaliteit en service, korte wachttijden en een efficiënte manier van werken cliënten de best mogelijke uitkomst en ervaring bieden op het gebied van planbare zorg. Daarnaast ben ik trots dat Equipe ook zorgprofessionals opleidt, waarbij de samenwerking wordt gezocht met andere ziekenhuizen, klinieken en (para)medische praktijken. Met dit alles leveren we een steeds betekenisvollere bijdrage aan de transitie in de zorg, de beheersing van de zorgkosten en personeelstekort in Nederland”.

“Namens de Board van Equipe wil ik Bianca van harte welkom heten bij ons bedrijf. Bianca neemt een schat aan ervaring mee in klantgerichte sectoren en ondernemingen met meerdere locaties. En door haar meest recente rol in de hoorzorg begrijpt zij als geen ander de waarde die Equipe levert aan patiënten, huisartsen en zorgverzekeraars en de grote bijdrage die onze mensen daarin hebben”, zegt Ronald van der Vis, Voorzitter van de Board van Equipe Zorgbedrijven.

“Bianca’s jarenlange ervaring in het leiden en laten groeien van organisaties binnen zowel het commerciële speelveld als de gereguleerde zorgsector is een enorme aanwinst voor ons bedrijf”: stelt Jak Dekker over de aanstelling van Bianca Verburg. “In het veranderende zorglandschap blijft kwaliteit essentieel maar worden ook efficiency en productiviteit steeds belangrijker en zullen wij onze processen voortdurend blijven optimaliseren om de client, maar ook onze eigen medewerkers, de beste ervaring te bieden. Verder sluit haar persoonlijke ambitie naadloos aan bij ons bedrijfsmotto: zorg kan altijd slimmer, beter en vriendelijker." 

"De Board van Equipe, mede namens alle medewerkers, wil haar dank uitspreken aan oprichter Jak Dekker voor de wijze waarop hij zich in de afgelopen 29 jaar heeft ingezet voor Equipe. Onder zijn leiding heeft Equipe zich ontwikkeld tot een landelijke aanbieder van hoogwaardige zorg, waar de beste uitkomst voor patiënten, optimale processen én een excellente klantervaring hand in hand gaan. Jak’s visie op geïntegreerde zorg maakt dat Equipe op een heel concrete manier invulling geeft aan de juiste zorg op de juiste plaats, wat de basis vormt voor de verdere groei van de organisatie in de komende jaren. We zijn blij dat Jak betrokken blijft bij de organisatie als lid van de Board van Equipe en ik verwelkom hem dan ook graag in deze nieuwe rol”, aldus Ronald van der Vis.

KneeClinic verder als Xpert Clinics

The KneeClinic wordt onderdeel van Equipe Zorgbedrijven en gaat verder onder naam Xpert Clinics. De in 2022 aangekondigde aansluiting bij Equipe Zorgbedrijven is een feit nu de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) goedkeuring heeft gegeven. Als Xpert Clinics worden patiënten met knieproblemen nog steeds met dezelfde focus en expertise geholpen.

The KneeClinic is in 2009 is opgericht en heeft zich volledig gespecialiseerd in eenvoudige tot de meest complexe knieproblemen. The KneeClinic behandelt patiënten door middel van kijkoperaties, voorste kruisband reconstructies, halve knieprotheses en totale knieprotheses. Equipe Zorgbedrijven is trots op de expertise en vindt het waardevol om nu ook actief te zijn in de regio Haarlem.

Xpert Clinics Orthopedie

The KneeClinic is onderdeel van Equipe Zorgbedrijven en gaat de naam dragen van Xpert Clinics. Daarmee start er een samenwerking met het team van Xpert Clinics Orthopedie in Eindhoven en de netwerken Amsterdam, Amstelveen, Utrecht. Met de kliniek in Haarlem kan Xpert Clinics nu nog een stap zetten naar een landelijke keten van klinieken, gespecialiseerd in multidisciplinaire orthopedische zorg.

Betekenis voor patiënten

Na de samenvoeging kunnen patiënten nog steeds terecht bij hun vaste kliniek en bekende arts. Het hoogwaardige niveau van service, de korte wachttijden en de multidisciplinaire aanpak waar de klinieken om bekendstaan, blijven ook onveranderd. Patiënten blijven ook in de nieuwe setting geholpen worden door ervaren zorgprofessionals, met persoonlijke aandacht en maximaal inzicht in hun zorgtraject. 

ICONE verder als Xpert Clinics

ICONE wordt onderdeel van Equipe Zorgbedrijven en gaat verder onder de naam Xpert Clinics. De in september aangekondigde aansluiting van ICONE bij Equipe Zorgbedrijven is een feit. Als Xpert Clinics gaan de organisaties nu samen op weg om meer mensen met bewegingsklachten te helpen vanuit een multidisciplinaire aanpak.

Een nieuwe naam, maar met dezelfde focus. ICONE is een zelfstandige kliniek die in 2008 is opgericht en zich voor 100% richt op orthopedische zorg met een specialisatie in sportblessures. Burt Klos, DGA en medisch specialist ICONE: ‘’Onze hoge kwaliteit, snelle behandeling, jarenlange door onderzoek ondersteunde ervaring en focus op onze patiënten zullen hiermee nog beter in de praktijk kunnen worden gebracht. De omvang van Xpert Clinics en haar ervaring in het uitbouwen van activiteiten zal onze organisatie in staat stellen haar gespecialiseerde zorg aan een toenemend aantal patiënten te kunnen aanbieden.’’

Xpert Clinics Orthopedie

ICONE wordt onderdeel van Equipe Zorgbedrijven, specifiek van Xpert Clinics en gaat samenwerken met het team van Xpert Clinics Orthopedie in Eindhoven en de netwerken Amsterdam, Amstelveen, Utrecht. Samen met de kliniek in Schijndel kan Equipe Zorgbedrijven nog een stap voorwaarts zetten naar een landelijke keten van klinieken, gespecialiseerd in planbare orthopedische zorg. De ICONE locaties Schijndel en Eindhoven blijven bestaan en worden toegevoegd aan het netwerk van Xpert Clinics Orthopedie Eindhoven en is hiermee een uitstekende aanvulling op het zorgaanbod en ambities van Equipe Zorgbedrijven.

Betekenis voor patiënten

Nu de kliniek Xpert Clinics gaat heten kunnen patiënten nog steeds op dezelfde vertrouwde manier terecht voor hun orthopedische aandoeningen en sportblessures bij de klinieken in Schijndel en Eindhoven. Het hoogwaardige niveau van service, de korte wachttijden en de multidisciplinaire aanpak waar de kliniek om bekendstaat, blijft onveranderd.

ICONE en The KneeClinic sluiten zich aan bij Equipe Zorgbedrijven

De in september aangekondigde aansluiting van ICONE en The KneeClinic bij Equipe Zorgbedrijven is een feit: in november heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hun goedkeuring gegeven. De overname past bij de strategie van Equipe Zorgbedrijven en Xpert Clinics om meer mensen met bewegingsklachten te kunnen helpen vanuit een multidisciplinaire aanpak.

Beide organisaties worden onderdeel van Equipe Zorgbedrijven en gaan samenwerken met het team van Xpert Clinics Orthopedie in de netwerken Amsterdam, Amstelveen, Utrecht en Eindhoven. Samen met ICONE en The KneeClinic kan Equipe Zorgbedrijven een verdere stap voorwaarts zetten naar een landelijke keten van klinieken, gespecialiseerd in planbare orthopedische zorg. ICONE en The KneeClinic zijn een uitstekende aanvulling op het zorgaanbod en ambities van Equipe Zorgbedrijven. 

Persoonlijke aandacht, korte wachttijden

Na de samenvoeging kunnen patiënten en huisartsen nog steeds terecht bij hun vaste kliniek en bekende arts. Patiënten worden ook in de nieuwe setting geholpen door ervaren zorgprofessionals, met persoonlijke aandacht en maximaal inzicht in hun zorgtraject. Joris van Eijck: “De juiste zorg op de juiste plek, op het juiste moment en tegen de juiste prijs: dat is waar we voor gaan. Door de samenvoeging van onze klinieken met deze twee Orthopedische klinieken zetten we op dat gebied weer een belangrijke stap voorwaarts.”

Over ICONE

ICONE is een zelfstandige kliniek die in 2008 is opgericht en zich voor 100% richt op orthopedische zorg met een specialisatie in sportblessures. Een speerpunt binnen ICONE is wetenschap en onderzoek. De organisatie onderscheidt zich door effectief gebruik te maken van echografie voor diagnostiek en richt zich met name op arthroscopische ingrepen. De klantwaardering van ICONE op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 9,1. Zie ook: www.icone.nl.

Over The KneeClinic 

The KneeClinic is een zelfstandige kliniek die in 2009 is opgericht en zich volledig heeft gespecialiseerd in eenvoudige tot de meest complexe knieproblemen. The KneeClinic behandelt patiënten door middel van kijkoperaties, voorste kruisband reconstructies, halve knieprotheses en totale knieprotheses. 

De organisatie onderscheidt zich door de superspecialisatie op de knie, de wachttijden kort te houden en het herstel na een operatie zo kort als mogelijk te laten zijn. The KneeClinic werkt in een klein toegewijd team, aangevuld met samenwerkingsverbanden met therapeuten, resulterend in een geïntegreerd zorgpad voor de patiënt. 

De klantwaardering van The KneeClinic op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 9,2. Zie ook: www.KneeClinic.nl

Contact

Voor meer informatie, reacties, opmerkingen en aanbevelingen kunt u contact opnemen met Simone van Gerwen bij Equipe Zorgbedrijven, tel. 088-7785200 of s.vangerwen@equipezorgbedrijven.nl.

The Knee Clinic wordt onderdeel van Equipe Zorgbedrijven

Eindhoven, 2 september 2022

The KneeClinic (TKC) is voornemens zich aan te sluiten bij Equipe Zorgbedrijven B.V. The KneeClinic is een focuskliniek op het gebied van orthopedische zorg, volledig gespecialiseerd in de knie. The KneeClinic heeft locaties in Haarlem en Amsterdam.  

Zowel Equipe Zorgbedrijven als TKC willen een transparante, herkenbare en gewaardeerde partner zijn voor patiënt, verwijzer en verzekeraar. Ze streven beiden naar geïntegreerde en aantoonbaar betere medisch planbare zorg tegen de juiste kosten per patiënt in de keten. Ook hebben beiden een sterke focus op kwaliteit, cliëntgerichtheid en uitkomstgerichte zorg. Door hun krachten te bundelen ontstaat ruimte voor verdere uitbouw van het aanbod bewegingszorg in Nederland.    

Betekenis voor patiënten  

Na de samenvoeging kunnen patiënten nog steeds terecht bij hun vaste kliniek en bekende arts. Het hoogwaardige niveau van service, de korte wachttijden en de multidisciplinaire aanpak waar de klinieken om bekendstaan, blijven ook onveranderd. Patiënten blijven ook in de nieuwe setting geholpen worden door ervaren zorgprofessionals, met persoonlijke aandacht en maximaal inzicht in hun zorgtraject.  

Joris van Eijck, CEO Equipe Nederland: "Equipe Zorgbedrijven is verheugd over de aansluiting van the KneeClinic. TKC is een gevestigde naam binnen de Orthopedische zorg en hun super specialisatie op de knie sluit goed aan bij het aanbod van Xpert Clinics Orthopedie, onderdeel van Equipe Zorgbedrijven. Zij staan bekend om de snelle toegang en herstel. Daarnaast zijn zij actief in de regio Haarlem waarmee TKC een uitstekende aanvulling is op ons zorgaanbod en onze ambities."

Michiel van Trommel, DGA en medisch specialist van The KneeClinic: "The KneeClinic ziet het als een grote stap in de goede richting om haar krachten te bundelen met Equipe Zorgbedrijven. Xpert Clinics Orthopedie, onderdeel van Equipe Zorgbedrijven, is een sterke naam op het gebied van focuszorg. Met hun organisatieniveau en toewijding denken we de juiste aansluiting te vinden waarmee we onze expertise en ervaring naar een volgend niveau kunnen brengen." 

Over The KneeClinic  

The KneeClinic is een zelfstandige kliniek die in 2009 is opgericht en zich volledig heeft gespecialiseerd in eenvoudige tot de meest complexe knieproblemen. The KneeClinic behandelt patiënten door middel van kijkoperaties, voorste kruisband reconstructies, halve knieprotheses en totale knieprotheses.  

De organisatie onderscheidt zich door de superspecialisatie op de knie, de wachttijden kort te houden en het herstel na een operatie zo kort als mogelijk te laten zijn. The KneeClinic werkt in een klein toegewijd team, aangevuld met samenwerkingsverbanden met therapeuten, resulterend in een geïntegreerd zorgpad voor de patiënt.  

De klantwaardering van The KneeClinic op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 9,1. Zie ook: www.KneeClinic.nl 

Contact 

Voor meer informatie, reacties, opmerkingen en aanbevelingen kunt u tot uiterlijk 16-9-2022 contact opnemen met Simone van Gerwen bij Equipe Zorgbedrijven, tel. 088-7785200 of s.vangerwen@equipezorgbedrijven.nl.

ICONE Orthopedie wordt onderdeel van Equipe Zorgbedrijven

Eindhoven, 2 september 2022 

ICONE Orthopedie B.V. (ICONE) is voornemens zich aan te sluiten bij Equipe Zorgbedrijven B.V. ICONE is een gerenommeerde focuskliniek op het gebied van Orthopedische zorg met vestigingen in Schijndel en Eindhoven.  

Zowel Equipe Zorgbedrijven als ICONE willen een transparante, herkenbare en gewaardeerde partner zijn voor patiënt, verwijzer en verzekeraar. Ze streven beiden naar geïntegreerde en aantoonbaar betere medisch planbare zorg tegen de juiste kosten per patiënt in de keten. Ook hebben beiden een sterke focus op kwaliteit, cliëntgerichtheid en uitkomstgerichte zorg. Door hun krachten te bundelen ontstaat ruimte voor verdere uitbouw van het aanbod bewegingszorg in Nederland.    

Betekenis voor patiënten  

Na de samenvoeging kunnen patiënten nog steeds terecht bij hun vaste kliniek en bekende arts. Het hoogwaardige niveau van service, de korte wachttijden en de multidisciplinaire aanpak waar de klinieken om bekendstaan, blijven ook onveranderd. Patiënten blijven ook in de nieuwe setting geholpen worden door ervaren zorgprofessionals, met persoonlijke aandacht en maximaal inzicht in hun zorgtraject.  

Joris van Eijck, CEO Equipe Nederland: “Equipe Zorgbedrijven is verheugd over de aansluiting van ICONE. Zij staan bekend als dé sportletsel specialist van het zuiden met focus op het bewegingsapparaat, van diagnose tot nazorg. Hun subspecialisatie in knie, enkel, voet, heup en schouder sluit goed aan bij het aanbod van Xpert Clinics Orthopedie, onderdeel van Equipe Zorgbedrijven. Daarnaast zijn zij actief in de regio Eindhoven waarmee ICONE een uitstekende aanvulling is op ons zorgaanbod en onze ambities.  

Burt Klos, DGA en medisch specialist ICONE: Wij zijn zeer verheugd met de voorgenomen aansluiting van ICONE bij Equipe Zorgbedrijven. Onze hoge kwaliteit, snelle behandeling, jarenlange door onderzoek ondersteunde ervaring en focus op onze patiënten zullen hiermee nog beter in de praktijk kunnen worden gebracht. De omvang van Equipe Zorgbedrijven en haar ervaring in het uitbouwen van activiteiten zal ICONE in staat stellen haar gespecialiseerde zorg aan een toenemend aantal patiënten te kunnen aanbieden. 

Over ICONE  

ICONE is een zelfstandige kliniek die in 2008 is opgericht en zich voor 100% richt op orthopedische zorg met een specialisatie in sportblessures. ICONE behandelt patiënten met orthopedische aandoeningen en sportblessures met name gericht op de knie, schouder, voet/enkel en heup. Een speerpunt binnen ICONE is wetenschap en onderzoek waarbij de oprichtend arts (de heer B. Klos) een belangrijke rol speelt. De organisatie onderscheidt zich door effectief gebruik te maken van echografie voor diagnostiek en richt zich met name op arthroscopische ingrepen. De klantwaardering van ICONE op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 9,1. Zie ook: www.icone.nl

Contact 

Voor meer informatie, reacties, opmerkingen en aanbevelingen kunt u tot uiterlijk 16-9-2022 contact opnemen met Simone van Gerwen bij Equipe Zorgbedrijven, tel. 088-7785200 of s.vangerwen@equipezorgbedrijven.nl.

Annatommie mc wordt onderdeel van Equipe Zorgbedrijven

Eindhoven, 6 juli 2022

Samen sterker verder als dé specialist in beweging 

Annatommie mc sluit zich definitief aan bij Equipe Zorgbedrijven. In februari kondigden de organisaties hun voornemen al aan, waarna het plan werd voorgelegd aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en Autoriteit Consument en Markt (ACM). Inmiddels hebben deze hun goedkeuring gegeven. “Een belangrijke stap voorwaarts naar een landelijke keten van klinieken, gespecialiseerd in planbare orthopedische zorg,” aldus Joris van Eijck, CEO Equipe Zorgbedrijven Nederland. 

Annatommie mc wordt onderdeel van Equipe Zorgbedrijven en gaat samenwerken met het team van Xpert Clinics Orthopedie Amsterdam. De overname past in de strategie van Equipe Zorgbedrijven om meer mensen met bewegingsklachten te kunnen helpen vanuit een multidisciplinaire aanpak. “In de hand- en polszorg heeft Xpert Clinics in de afgelopen 15 jaar al een goed netwerk opgebouwd. Samen met Annatommie mc kunnen we ook voor orthopedie een breder aanbod en een vergelijkbaar netwerk bieden,” aldus Van Eijck. 

Focus op kwaliteit 
Zowel Equipe Zorgbedrijven als Annatommie mc hebben een sterke focus op kwaliteit en efficiency. Beide bieden zorg volgens het one-stop-shop principe: patiënten komen binnen met een klacht en gaan naar buiten met een behandelplan. De klinieken bieden zowel eerstelijns- als tweedelijnszorg. “De Xpert Way of Working die Xpert Clinics de afgelopen vijftien jaar heeft opgezet voor hand- en polszorg, sluit naadloos aan bij wat Annatommie mc in de orthopedie heeft opgebouwd,” zegt Van Eijck. Irene Groenink, algemeen directeur Annatommie mc: “Wij zijn trots dat we nu samen verder gaan. Wij geloven in een sterk landelijk netwerk met locaties waar patiënten snel en dicht bij huis geholpen kunnen worden door een team dat écht gespecialiseerd is. Op die manier creëren we samen meerwaarde voor patiënten, verwijzers en zorgverzekeraars. Door onze efficiënte manier van werken, hoge kwaliteit en korte wachttijden dragen we bij aan de oplossing van een maatschappelijk probleem van zorgkostenbeheersing en personeelstekort.” 

Persoonlijke aandacht, korte wachttijden 
Na de samenvoeging kunnen patiënten en huisartsen nog steeds terecht bij hun vaste kliniek en bekende arts. Patiënten worden ook in de nieuwe setting geholpen door ervaren zorgprofessionals, met persoonlijke aandacht en maximaal inzicht in hun zorgtraject. Joris van Eijck: “De juiste zorg op de juiste plek, op het juiste moment en tegen de juiste prijs: dat is waar we voor gaan. Door de samenvoeging van onze klinieken kunnen we op dat gebied weer een belangrijke stap voorwaarts zetten.” 

 

 

Annatommie mc sluit zich aan bij Equipe Zorgbedrijven

Eindhoven, 8 februari 2022

Annatommie mc is voornemens zich aan te sluiten bij Equipe Zorgbedrijven. Annatommie mc is een gerenommeerde focuskliniek op het gebied van bewegingszorg met 8 vestigingen in Utrecht, Amstelveen, Amersfoort, Apeldoorn, Leiderdorp, Almere en Amsterdam.  

Zowel Equipe Zorgbedrijven als Annatommie mc willen een transparante, herkenbare en gewaardeerde partner zijn voor patiënt, verwijzer en verzekeraar. Ze streven beiden naar geïntegreerde en aantoonbaar betere medisch planbare zorg tegen de juiste kosten per patiënt in de keten. Ook hebben beiden een sterke focus op kwaliteit, cliëntgerichtheid en uitkomstgerichte zorg. Door hun krachten te bundelen ontstaat ruimte voor verdere uitbouw van het aanbod bewegingszorg in Nederland.   

Betekenis voor patiënten 

Na de samenvoeging kunnen patiënten nog steeds terecht bij hun vaste kliniek en bekende arts. Het hoogwaardige niveau van service, de korte wachttijden en de multidisciplinaire aanpak waar de klinieken om bekendstaan, blijven ook onveranderd. Patiënten blijven ook in de nieuwe setting geholpen worden door ervaren zorgprofessionals, met persoonlijke aandacht en maximaal inzicht in hun zorgtraject. 

Joris van Eijck, CEO Equipe Nederland: “Equipe Zorgbedrijven is verheugd met de aansluiting van Annatommie mc. Zij staan bekend bij patiënt, verwijzer én verzekeraar om de focus op het bewegingsapparaat, van diagnose tot nazorg. Hun subspecialisatie in knie, heup, schouder, wervelkolom en voet-enkel en hun spreiding van locaties sluit goed aan bij het aanbod van Xpert Clinics Hand & Pols en Xpert Clinics Orthopedie Amsterdam, beide onderdeel van Equipe Zorgbedrijven. Mede daarom is Annatommie mc een uitstekende aanvulling op ons zorgaanbod en onze ambities. 

Irene Groenink, algemeen directeur Annatommie mc: “Al bijna 20 jaar is het onze ambitie om dé Medisch Specialist in Beweging te worden met een unieke aanpak, gericht op een zorgvuldige diagnose en de best passende behandeling. Equipe Zorgbedrijven heeft een bredere basis, een vergelijkbare focus op kwaliteit en efficiency én een duidelijke digitale strategie. Juist in de komende jaren moet de zorg verder innoveren en digitaliseren om de groeiende zorgvraag maatschappelijk verantwoord op te vangen en klinieken kunnen daar een wezenlijke bijdrage aan leveren. Voor Annatommie mc is dit een goede stap om als onderdeel van Equipe Zorgbedrijven verder te groeien en gezamenlijke ambities waar te maken. ” 

De voorgenomen overname van Annatommie mc en Equipe Zorgbedrijven is beoogd zomer 2022 en vindt plaats na goedkeuring van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en Autoriteit Consument en Markt (ACM). 

Over Annatommie mc 

Annatommie mc is in 2003 opgericht als focuskliniek voor orthopedie en beweging en is uitgegroeid tot een keten van klinieken, met een multidisciplinaire aanpak, zowel in de 2e lijnszorg, als ook de diagnostiek met Röntgen, Echo en MRI en 1e lijns fysiotherapie en daarmee dus integrale zorg. Men staat voor maximale kwaliteit en de patiënt centraal, wat korte toegangstijden betekent. De klantwaardering van Annatommie mc op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 8,9. Zie ook www.annatommiemc.nl.

Contact

Voor meer informatie, reacties, opmerkingen en aanbevelingen kunt u tot uiterlijk 23 februari contact opnemen met Simone van Gerwen bij Equipe Zorgbedrijven, tel. 088-7785200 of s.vangerwen@equipezorgbedrijven.nl.