Bianca Verburg nieuwe CEO Equipe Zorgbedrijven

Eindhoven, 25 juli 2023.

Bianca Verburg is per 1 september 2023 benoemd tot CEO van Equipe Zorgbedrijven. Bianca Verburg volgt Jak Dekker op, huidig CEO en oprichter van Equipe Zorgbedrijven. Na de komst van Bianca Verburg neemt Jak Dekker zitting in de Board of Directors als Non-Executive Director en zal zich in die rol blijven inzetten voor de verdere ontwikkeling van Equipe Zorgbedrijven.

Bianca Verburg heeft diverse nationale en internationale managementfuncties bekleed in de sport-, mode- en cosmeticabranche voordat zij begin 2018 de overstap maakte naar de hoorzorg als Algemeen Directeur bij Amplifon Nederland, het moederbedrijf van Beter Horen. In deze rol was zij eindverantwoordelijk voor de bijna 200 verkooppunten van Beter Horen. Daarnaast was zij bestuurslid van de branchevereniging “de Kwaliteitsaudiciens”.

Verburg over haar nieuwe functie: “Gedurende mijn loopbaan groeide het verlangen om te werken bij een organisatie waar het niet uitsluitend gaat om commerciële doelen maar ook om maatschappelijk belang. De afgelopen jaren heb ik me ingezet om mensen de beste kwaliteit hoorzorg te leveren. Ik kijk uit naar de overstap naar Equipe waarbij we door hoogwaardige kwaliteit en service, korte wachttijden en een efficiënte manier van werken cliënten de best mogelijke uitkomst en ervaring bieden op het gebied van planbare zorg. Daarnaast ben ik trots dat Equipe ook zorgprofessionals opleidt, waarbij de samenwerking wordt gezocht met andere ziekenhuizen, klinieken en (para)medische praktijken. Met dit alles leveren we een steeds betekenisvollere bijdrage aan de transitie in de zorg, de beheersing van de zorgkosten en personeelstekort in Nederland”.

“Namens de Board van Equipe wil ik Bianca van harte welkom heten bij ons bedrijf. Bianca neemt een schat aan ervaring mee in klantgerichte sectoren en ondernemingen met meerdere locaties. En door haar meest recente rol in de hoorzorg begrijpt zij als geen ander de waarde die Equipe levert aan patiënten, huisartsen en zorgverzekeraars en de grote bijdrage die onze mensen daarin hebben”, zegt Ronald van der Vis, Voorzitter van de Board van Equipe Zorgbedrijven.

“Bianca’s jarenlange ervaring in het leiden en laten groeien van organisaties binnen zowel het commerciële speelveld als de gereguleerde zorgsector is een enorme aanwinst voor ons bedrijf”: stelt Jak Dekker over de aanstelling van Bianca Verburg. “In het veranderende zorglandschap blijft kwaliteit essentieel maar worden ook efficiency en productiviteit steeds belangrijker en zullen wij onze processen voortdurend blijven optimaliseren om de client, maar ook onze eigen medewerkers, de beste ervaring te bieden. Verder sluit haar persoonlijke ambitie naadloos aan bij ons bedrijfsmotto: zorg kan altijd slimmer, beter en vriendelijker." 

"De Board van Equipe, mede namens alle medewerkers, wil haar dank uitspreken aan oprichter Jak Dekker voor de wijze waarop hij zich in de afgelopen 29 jaar heeft ingezet voor Equipe. Onder zijn leiding heeft Equipe zich ontwikkeld tot een landelijke aanbieder van hoogwaardige zorg, waar de beste uitkomst voor patiënten, optimale processen én een excellente klantervaring hand in hand gaan. Jak’s visie op geïntegreerde zorg maakt dat Equipe op een heel concrete manier invulling geeft aan de juiste zorg op de juiste plaats, wat de basis vormt voor de verdere groei van de organisatie in de komende jaren. We zijn blij dat Jak betrokken blijft bij de organisatie als lid van de Board van Equipe en ik verwelkom hem dan ook graag in deze nieuwe rol”, aldus Ronald van der Vis.

KneeClinic verder als Xpert Clinics

The KneeClinic wordt onderdeel van Equipe Zorgbedrijven en gaat verder onder naam Xpert Clinics. De in 2022 aangekondigde aansluiting bij Equipe Zorgbedrijven is een feit nu de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) goedkeuring heeft gegeven. Als Xpert Clinics worden patiënten met knieproblemen nog steeds met dezelfde focus en expertise geholpen.

The KneeClinic is in 2009 is opgericht en heeft zich volledig gespecialiseerd in eenvoudige tot de meest complexe knieproblemen. The KneeClinic behandelt patiënten door middel van kijkoperaties, voorste kruisband reconstructies, halve knieprotheses en totale knieprotheses. Equipe Zorgbedrijven is trots op de expertise en vindt het waardevol om nu ook actief te zijn in de regio Haarlem.

Xpert Clinics Orthopedie

The KneeClinic is onderdeel van Equipe Zorgbedrijven en gaat de naam dragen van Xpert Clinics. Daarmee start er een samenwerking met het team van Xpert Clinics Orthopedie in Eindhoven en de netwerken Amsterdam, Amstelveen, Utrecht. Met de kliniek in Haarlem kan Xpert Clinics nu nog een stap zetten naar een landelijke keten van klinieken, gespecialiseerd in multidisciplinaire orthopedische zorg.

Betekenis voor patiënten

Na de samenvoeging kunnen patiënten nog steeds terecht bij hun vaste kliniek en bekende arts. Het hoogwaardige niveau van service, de korte wachttijden en de multidisciplinaire aanpak waar de klinieken om bekendstaan, blijven ook onveranderd. Patiënten blijven ook in de nieuwe setting geholpen worden door ervaren zorgprofessionals, met persoonlijke aandacht en maximaal inzicht in hun zorgtraject. 

ICONE verder als Xpert Clinics

ICONE wordt onderdeel van Equipe Zorgbedrijven en gaat verder onder de naam Xpert Clinics. De in september aangekondigde aansluiting van ICONE bij Equipe Zorgbedrijven is een feit. Als Xpert Clinics gaan de organisaties nu samen op weg om meer mensen met bewegingsklachten te helpen vanuit een multidisciplinaire aanpak.

Een nieuwe naam, maar met dezelfde focus. ICONE is een zelfstandige kliniek die in 2008 is opgericht en zich voor 100% richt op orthopedische zorg met een specialisatie in sportblessures. Burt Klos, DGA en medisch specialist ICONE: ‘’Onze hoge kwaliteit, snelle behandeling, jarenlange door onderzoek ondersteunde ervaring en focus op onze patiënten zullen hiermee nog beter in de praktijk kunnen worden gebracht. De omvang van Xpert Clinics en haar ervaring in het uitbouwen van activiteiten zal onze organisatie in staat stellen haar gespecialiseerde zorg aan een toenemend aantal patiënten te kunnen aanbieden.’’

Xpert Clinics Orthopedie

ICONE wordt onderdeel van Equipe Zorgbedrijven, specifiek van Xpert Clinics en gaat samenwerken met het team van Xpert Clinics Orthopedie in Eindhoven en de netwerken Amsterdam, Amstelveen, Utrecht. Samen met de kliniek in Schijndel kan Equipe Zorgbedrijven nog een stap voorwaarts zetten naar een landelijke keten van klinieken, gespecialiseerd in planbare orthopedische zorg. De ICONE locaties Schijndel en Eindhoven blijven bestaan en worden toegevoegd aan het netwerk van Xpert Clinics Orthopedie Eindhoven en is hiermee een uitstekende aanvulling op het zorgaanbod en ambities van Equipe Zorgbedrijven.

Betekenis voor patiënten

Nu de kliniek Xpert Clinics gaat heten kunnen patiënten nog steeds op dezelfde vertrouwde manier terecht voor hun orthopedische aandoeningen en sportblessures bij de klinieken in Schijndel en Eindhoven. Het hoogwaardige niveau van service, de korte wachttijden en de multidisciplinaire aanpak waar de kliniek om bekendstaat, blijft onveranderd.

ICONE en The KneeClinic sluiten zich aan bij Equipe Zorgbedrijven

De in september aangekondigde aansluiting van ICONE en The KneeClinic bij Equipe Zorgbedrijven is een feit: in november heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hun goedkeuring gegeven. De overname past bij de strategie van Equipe Zorgbedrijven en Xpert Clinics om meer mensen met bewegingsklachten te kunnen helpen vanuit een multidisciplinaire aanpak.

Beide organisaties worden onderdeel van Equipe Zorgbedrijven en gaan samenwerken met het team van Xpert Clinics Orthopedie in de netwerken Amsterdam, Amstelveen, Utrecht en Eindhoven. Samen met ICONE en The KneeClinic kan Equipe Zorgbedrijven een verdere stap voorwaarts zetten naar een landelijke keten van klinieken, gespecialiseerd in planbare orthopedische zorg. ICONE en The KneeClinic zijn een uitstekende aanvulling op het zorgaanbod en ambities van Equipe Zorgbedrijven. 

Persoonlijke aandacht, korte wachttijden

Na de samenvoeging kunnen patiënten en huisartsen nog steeds terecht bij hun vaste kliniek en bekende arts. Patiënten worden ook in de nieuwe setting geholpen door ervaren zorgprofessionals, met persoonlijke aandacht en maximaal inzicht in hun zorgtraject. Joris van Eijck: “De juiste zorg op de juiste plek, op het juiste moment en tegen de juiste prijs: dat is waar we voor gaan. Door de samenvoeging van onze klinieken met deze twee Orthopedische klinieken zetten we op dat gebied weer een belangrijke stap voorwaarts.”

Over ICONE

ICONE is een zelfstandige kliniek die in 2008 is opgericht en zich voor 100% richt op orthopedische zorg met een specialisatie in sportblessures. Een speerpunt binnen ICONE is wetenschap en onderzoek. De organisatie onderscheidt zich door effectief gebruik te maken van echografie voor diagnostiek en richt zich met name op arthroscopische ingrepen. De klantwaardering van ICONE op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 9,1. Zie ook: www.icone.nl.

Over The KneeClinic 

The KneeClinic is een zelfstandige kliniek die in 2009 is opgericht en zich volledig heeft gespecialiseerd in eenvoudige tot de meest complexe knieproblemen. The KneeClinic behandelt patiënten door middel van kijkoperaties, voorste kruisband reconstructies, halve knieprotheses en totale knieprotheses. 

De organisatie onderscheidt zich door de superspecialisatie op de knie, de wachttijden kort te houden en het herstel na een operatie zo kort als mogelijk te laten zijn. The KneeClinic werkt in een klein toegewijd team, aangevuld met samenwerkingsverbanden met therapeuten, resulterend in een geïntegreerd zorgpad voor de patiënt. 

De klantwaardering van The KneeClinic op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 9,2. Zie ook: www.KneeClinic.nl

Contact

Voor meer informatie, reacties, opmerkingen en aanbevelingen kunt u contact opnemen met Simone van Gerwen bij Equipe Zorgbedrijven, tel. 088-7785200 of s.vangerwen@equipezorgbedrijven.nl.

The Knee Clinic wordt onderdeel van Equipe Zorgbedrijven

Eindhoven, 2 september 2022

The KneeClinic (TKC) is voornemens zich aan te sluiten bij Equipe Zorgbedrijven B.V. The KneeClinic is een focuskliniek op het gebied van orthopedische zorg, volledig gespecialiseerd in de knie. The KneeClinic heeft locaties in Haarlem en Amsterdam.  

Zowel Equipe Zorgbedrijven als TKC willen een transparante, herkenbare en gewaardeerde partner zijn voor patiënt, verwijzer en verzekeraar. Ze streven beiden naar geïntegreerde en aantoonbaar betere medisch planbare zorg tegen de juiste kosten per patiënt in de keten. Ook hebben beiden een sterke focus op kwaliteit, cliëntgerichtheid en uitkomstgerichte zorg. Door hun krachten te bundelen ontstaat ruimte voor verdere uitbouw van het aanbod bewegingszorg in Nederland.    

Betekenis voor patiënten  

Na de samenvoeging kunnen patiënten nog steeds terecht bij hun vaste kliniek en bekende arts. Het hoogwaardige niveau van service, de korte wachttijden en de multidisciplinaire aanpak waar de klinieken om bekendstaan, blijven ook onveranderd. Patiënten blijven ook in de nieuwe setting geholpen worden door ervaren zorgprofessionals, met persoonlijke aandacht en maximaal inzicht in hun zorgtraject.  

Joris van Eijck, CEO Equipe Nederland: "Equipe Zorgbedrijven is verheugd over de aansluiting van the KneeClinic. TKC is een gevestigde naam binnen de Orthopedische zorg en hun super specialisatie op de knie sluit goed aan bij het aanbod van Xpert Clinics Orthopedie, onderdeel van Equipe Zorgbedrijven. Zij staan bekend om de snelle toegang en herstel. Daarnaast zijn zij actief in de regio Haarlem waarmee TKC een uitstekende aanvulling is op ons zorgaanbod en onze ambities."

Michiel van Trommel, DGA en medisch specialist van The KneeClinic: "The KneeClinic ziet het als een grote stap in de goede richting om haar krachten te bundelen met Equipe Zorgbedrijven. Xpert Clinics Orthopedie, onderdeel van Equipe Zorgbedrijven, is een sterke naam op het gebied van focuszorg. Met hun organisatieniveau en toewijding denken we de juiste aansluiting te vinden waarmee we onze expertise en ervaring naar een volgend niveau kunnen brengen." 

Over The KneeClinic  

The KneeClinic is een zelfstandige kliniek die in 2009 is opgericht en zich volledig heeft gespecialiseerd in eenvoudige tot de meest complexe knieproblemen. The KneeClinic behandelt patiënten door middel van kijkoperaties, voorste kruisband reconstructies, halve knieprotheses en totale knieprotheses.  

De organisatie onderscheidt zich door de superspecialisatie op de knie, de wachttijden kort te houden en het herstel na een operatie zo kort als mogelijk te laten zijn. The KneeClinic werkt in een klein toegewijd team, aangevuld met samenwerkingsverbanden met therapeuten, resulterend in een geïntegreerd zorgpad voor de patiënt.  

De klantwaardering van The KneeClinic op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 9,1. Zie ook: www.KneeClinic.nl 

Contact 

Voor meer informatie, reacties, opmerkingen en aanbevelingen kunt u tot uiterlijk 16-9-2022 contact opnemen met Simone van Gerwen bij Equipe Zorgbedrijven, tel. 088-7785200 of s.vangerwen@equipezorgbedrijven.nl.

ICONE Orthopedie wordt onderdeel van Equipe Zorgbedrijven

Eindhoven, 2 september 2022 

ICONE Orthopedie B.V. (ICONE) is voornemens zich aan te sluiten bij Equipe Zorgbedrijven B.V. ICONE is een gerenommeerde focuskliniek op het gebied van Orthopedische zorg met vestigingen in Schijndel en Eindhoven.  

Zowel Equipe Zorgbedrijven als ICONE willen een transparante, herkenbare en gewaardeerde partner zijn voor patiënt, verwijzer en verzekeraar. Ze streven beiden naar geïntegreerde en aantoonbaar betere medisch planbare zorg tegen de juiste kosten per patiënt in de keten. Ook hebben beiden een sterke focus op kwaliteit, cliëntgerichtheid en uitkomstgerichte zorg. Door hun krachten te bundelen ontstaat ruimte voor verdere uitbouw van het aanbod bewegingszorg in Nederland.    

Betekenis voor patiënten  

Na de samenvoeging kunnen patiënten nog steeds terecht bij hun vaste kliniek en bekende arts. Het hoogwaardige niveau van service, de korte wachttijden en de multidisciplinaire aanpak waar de klinieken om bekendstaan, blijven ook onveranderd. Patiënten blijven ook in de nieuwe setting geholpen worden door ervaren zorgprofessionals, met persoonlijke aandacht en maximaal inzicht in hun zorgtraject.  

Joris van Eijck, CEO Equipe Nederland: “Equipe Zorgbedrijven is verheugd over de aansluiting van ICONE. Zij staan bekend als dé sportletsel specialist van het zuiden met focus op het bewegingsapparaat, van diagnose tot nazorg. Hun subspecialisatie in knie, enkel, voet, heup en schouder sluit goed aan bij het aanbod van Xpert Clinics Orthopedie, onderdeel van Equipe Zorgbedrijven. Daarnaast zijn zij actief in de regio Eindhoven waarmee ICONE een uitstekende aanvulling is op ons zorgaanbod en onze ambities.  

Burt Klos, DGA en medisch specialist ICONE: Wij zijn zeer verheugd met de voorgenomen aansluiting van ICONE bij Equipe Zorgbedrijven. Onze hoge kwaliteit, snelle behandeling, jarenlange door onderzoek ondersteunde ervaring en focus op onze patiënten zullen hiermee nog beter in de praktijk kunnen worden gebracht. De omvang van Equipe Zorgbedrijven en haar ervaring in het uitbouwen van activiteiten zal ICONE in staat stellen haar gespecialiseerde zorg aan een toenemend aantal patiënten te kunnen aanbieden. 

Over ICONE  

ICONE is een zelfstandige kliniek die in 2008 is opgericht en zich voor 100% richt op orthopedische zorg met een specialisatie in sportblessures. ICONE behandelt patiënten met orthopedische aandoeningen en sportblessures met name gericht op de knie, schouder, voet/enkel en heup. Een speerpunt binnen ICONE is wetenschap en onderzoek waarbij de oprichtend arts (de heer B. Klos) een belangrijke rol speelt. De organisatie onderscheidt zich door effectief gebruik te maken van echografie voor diagnostiek en richt zich met name op arthroscopische ingrepen. De klantwaardering van ICONE op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 9,1. Zie ook: www.icone.nl

Contact 

Voor meer informatie, reacties, opmerkingen en aanbevelingen kunt u tot uiterlijk 16-9-2022 contact opnemen met Simone van Gerwen bij Equipe Zorgbedrijven, tel. 088-7785200 of s.vangerwen@equipezorgbedrijven.nl.

Annatommie mc wordt onderdeel van Equipe Zorgbedrijven

Eindhoven, 6 juli 2022

Samen sterker verder als dé specialist in beweging 

Annatommie mc sluit zich definitief aan bij Equipe Zorgbedrijven. In februari kondigden de organisaties hun voornemen al aan, waarna het plan werd voorgelegd aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en Autoriteit Consument en Markt (ACM). Inmiddels hebben deze hun goedkeuring gegeven. “Een belangrijke stap voorwaarts naar een landelijke keten van klinieken, gespecialiseerd in planbare orthopedische zorg,” aldus Joris van Eijck, CEO Equipe Zorgbedrijven Nederland. 

Annatommie mc wordt onderdeel van Equipe Zorgbedrijven en gaat samenwerken met het team van Xpert Clinics Orthopedie Amsterdam. De overname past in de strategie van Equipe Zorgbedrijven om meer mensen met bewegingsklachten te kunnen helpen vanuit een multidisciplinaire aanpak. “In de hand- en polszorg heeft Xpert Clinics in de afgelopen 15 jaar al een goed netwerk opgebouwd. Samen met Annatommie mc kunnen we ook voor orthopedie een breder aanbod en een vergelijkbaar netwerk bieden,” aldus Van Eijck. 

Focus op kwaliteit 
Zowel Equipe Zorgbedrijven als Annatommie mc hebben een sterke focus op kwaliteit en efficiency. Beide bieden zorg volgens het one-stop-shop principe: patiënten komen binnen met een klacht en gaan naar buiten met een behandelplan. De klinieken bieden zowel eerstelijns- als tweedelijnszorg. “De Xpert Way of Working die Xpert Clinics de afgelopen vijftien jaar heeft opgezet voor hand- en polszorg, sluit naadloos aan bij wat Annatommie mc in de orthopedie heeft opgebouwd,” zegt Van Eijck. Irene Groenink, algemeen directeur Annatommie mc: “Wij zijn trots dat we nu samen verder gaan. Wij geloven in een sterk landelijk netwerk met locaties waar patiënten snel en dicht bij huis geholpen kunnen worden door een team dat écht gespecialiseerd is. Op die manier creëren we samen meerwaarde voor patiënten, verwijzers en zorgverzekeraars. Door onze efficiënte manier van werken, hoge kwaliteit en korte wachttijden dragen we bij aan de oplossing van een maatschappelijk probleem van zorgkostenbeheersing en personeelstekort.” 

Persoonlijke aandacht, korte wachttijden 
Na de samenvoeging kunnen patiënten en huisartsen nog steeds terecht bij hun vaste kliniek en bekende arts. Patiënten worden ook in de nieuwe setting geholpen door ervaren zorgprofessionals, met persoonlijke aandacht en maximaal inzicht in hun zorgtraject. Joris van Eijck: “De juiste zorg op de juiste plek, op het juiste moment en tegen de juiste prijs: dat is waar we voor gaan. Door de samenvoeging van onze klinieken kunnen we op dat gebied weer een belangrijke stap voorwaarts zetten.” 

 

 

Annatommie mc sluit zich aan bij Equipe Zorgbedrijven

Eindhoven, 8 februari 2022

Annatommie mc is voornemens zich aan te sluiten bij Equipe Zorgbedrijven. Annatommie mc is een gerenommeerde focuskliniek op het gebied van bewegingszorg met 8 vestigingen in Utrecht, Amstelveen, Amersfoort, Apeldoorn, Leiderdorp, Almere en Amsterdam.  

Zowel Equipe Zorgbedrijven als Annatommie mc willen een transparante, herkenbare en gewaardeerde partner zijn voor patiënt, verwijzer en verzekeraar. Ze streven beiden naar geïntegreerde en aantoonbaar betere medisch planbare zorg tegen de juiste kosten per patiënt in de keten. Ook hebben beiden een sterke focus op kwaliteit, cliëntgerichtheid en uitkomstgerichte zorg. Door hun krachten te bundelen ontstaat ruimte voor verdere uitbouw van het aanbod bewegingszorg in Nederland.   

Betekenis voor patiënten 

Na de samenvoeging kunnen patiënten nog steeds terecht bij hun vaste kliniek en bekende arts. Het hoogwaardige niveau van service, de korte wachttijden en de multidisciplinaire aanpak waar de klinieken om bekendstaan, blijven ook onveranderd. Patiënten blijven ook in de nieuwe setting geholpen worden door ervaren zorgprofessionals, met persoonlijke aandacht en maximaal inzicht in hun zorgtraject. 

Joris van Eijck, CEO Equipe Nederland: “Equipe Zorgbedrijven is verheugd met de aansluiting van Annatommie mc. Zij staan bekend bij patiënt, verwijzer én verzekeraar om de focus op het bewegingsapparaat, van diagnose tot nazorg. Hun subspecialisatie in knie, heup, schouder, wervelkolom en voet-enkel en hun spreiding van locaties sluit goed aan bij het aanbod van Xpert Clinics Hand & Pols en Xpert Clinics Orthopedie Amsterdam, beide onderdeel van Equipe Zorgbedrijven. Mede daarom is Annatommie mc een uitstekende aanvulling op ons zorgaanbod en onze ambities. 

Irene Groenink, algemeen directeur Annatommie mc: “Al bijna 20 jaar is het onze ambitie om dé Medisch Specialist in Beweging te worden met een unieke aanpak, gericht op een zorgvuldige diagnose en de best passende behandeling. Equipe Zorgbedrijven heeft een bredere basis, een vergelijkbare focus op kwaliteit en efficiency én een duidelijke digitale strategie. Juist in de komende jaren moet de zorg verder innoveren en digitaliseren om de groeiende zorgvraag maatschappelijk verantwoord op te vangen en klinieken kunnen daar een wezenlijke bijdrage aan leveren. Voor Annatommie mc is dit een goede stap om als onderdeel van Equipe Zorgbedrijven verder te groeien en gezamenlijke ambities waar te maken. ” 

De voorgenomen overname van Annatommie mc en Equipe Zorgbedrijven is beoogd zomer 2022 en vindt plaats na goedkeuring van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en Autoriteit Consument en Markt (ACM). 

Over Annatommie mc 

Annatommie mc is in 2003 opgericht als focuskliniek voor orthopedie en beweging en is uitgegroeid tot een keten van klinieken, met een multidisciplinaire aanpak, zowel in de 2e lijnszorg, als ook de diagnostiek met Röntgen, Echo en MRI en 1e lijns fysiotherapie en daarmee dus integrale zorg. Men staat voor maximale kwaliteit en de patiënt centraal, wat korte toegangstijden betekent. De klantwaardering van Annatommie mc op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 8,9. Zie ook www.annatommiemc.nl.

Contact

Voor meer informatie, reacties, opmerkingen en aanbevelingen kunt u tot uiterlijk 23 februari contact opnemen met Simone van Gerwen bij Equipe Zorgbedrijven, tel. 088-7785200 of s.vangerwen@equipezorgbedrijven.nl.

Nordic Capital investeert in Equipe Zorgbedrijven in samenwerking met bestaande aandeelhouders

Eindhoven, 26 juli 2021 – Nordic Capital, een wereldwijde investeerder in de gezondheidszorg, heeft een overeenkomst getekend om te investeren in Equipe Zorgbedrijven. De investering wordt gedaan in samenwerking met de bestaande aandeelhouders. De overeenkomst is onderhevig aan de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen. De voorwaarden van de transactie worden niet bekendgemaakt.

Marktleider

Equipe Zorgbedrijven is op dit moment een van de toonaangevende aanbieders van gespecialiseerde zorg in Nederland. Het bedrijf is opgericht in 1995 en is vandaag marktleider in Nederland in hand- en polschirurgie & therapie. Daarnaast heeft het een sterke positie in esthetische zorg en kent het een groeiende aanwezigheid in orthopedie, oogheelkunde & algemene chirurgie. Equipe Zorgbedrijven telt ongeveer 700 werknemers waarvan 130 artsen, en heeft een netwerk van 30 locaties waar in 2020 meer dan 110.000 behandelingen werden uitgevoerd.

Duurzame groei

Het management van Equipe Zorgbedrijven richt zich op een duurzame groei van het bedrijf waarbij hoge kwaliteit, innovatieve behandelingen en het verbeteren van standaarden voorop staan. De investering van Nordic Capital zal Equipe Zorgbedrijven helpen om de focus op kwaliteit van zorg verder te versterken en de uitrol naar het buitenland te realiseren. Daarnaast zal er worden geïnvesteerd in digitalisering en innovatie. Uiteindelijk zullen zowel patiënten als medewerkers hiervan profiteren.

Nieuwe partner

Nordic Capital is een van de meest ervaren investeerders in de gezondheidszorg. Het bedrijf deed reeds 30 investeringen in Europa en Noord Amerika en investeerde meer dan 7 miljard euro in de sector sinds de oprichting in 1989. De investering in Equipe Zorgbedrijven past exact in Nordic Capitals strategie voor verantwoorde investeringen in de gezondheidszorg.

Jak Dekker, CEO en medeoprichter van Equipe Zorgbedrijven: “Het doet mij groot genoegen om Nordic Capital te mogen verwelkomen als onze nieuwe partner. Samen zullen we ons richten op het verder ontwikkelen van onze strategische agenda waarbij de nadruk zal liggen op kwaliteit, patiëntenzorg, operationele excellentie en ons ondernemers-DNA. Zij hebben veel ervaring met succesvol groeiende zorgbedrijven en zijn de ideale partner om ons te helpen bij het verwezenlijken van onze nationale en internationale ambities.”

Joris van Eijck, CEO van Equipe Zorgbedrijven: “Als Equipe Zorgbedrijven hebben we een ambitieuze agenda, waarbij kwaliteit en patiëntgerichtheid voorop staan. Ik verheug me op de samenwerking met Nordic Capital waarbij we ons concentreren op een duurzame ontwikkeling en gebruik kunnen maken van hun operationele kennis, brede netwerk en sterke expertise.”

Ook na de transactie kunnen patiënten/cliënten vertrouwen op hetzelfde hoogwaardige niveau van zorg en service die ze van Equipe Zorgbedrijven gewend zijn.

Equipe Zorgbedrijven benoemt Joris van Eijck tot nieuwe CEO

Eindhoven, 1 december 2020 - Joris van Eijck is door de Board van Equipe Zorgbedrijven benoemd tot nieuwe CEO van Equipe Zorgbedrijven Nederland en tevens als statutair (uitvoerend) bestuurder van de Equipe Zorgbedrijven groep. Deze laatste rol zal hij naast Jak Dekker uitvoeren, die medeverantwoordelijk blijft voor de groep. Onder Equipe Zorgbedrijven worden de merken Xpert Clinics, Xpert Handtherapie, Velthuis kliniek en Cosmedic gevoerd.

Equipe Zorgbedrijven heeft in de afgelopen 5 jaar een sterke ontwikkeling doorgemaakt en is in omvang en kwaliteit aanzienlijk gegroeid. Behalve meerdere overnames hebben o.a. de investeringen in nieuwe klinieken, een nieuw EPD (Elektronisch Patiënten Dossier) en optimalisatie van de ITinfrastructuur aan deze ontwikkeling bijgedragen. Met bijna 600 medewerkers biedt Equipe gespecialiseerde (keten)zorg aan meer dan 35.000 patiënten. Tijdens de COVID-19 pandemie heeft Equipe zich ingezet om planbare zorg voor patiënten toegankelijk te houden.

Uitdagingen voor de toekomst

Onder leiding van Joris van Eijck zal de organisatie zich inzetten om het huidige zorgaanbod verder te ontwikkelen, de samenwerking en partnerships met diverse stakeholders te versterken en verbreden en door digitalisering (eHealth) de zorg naar patiënten nog slimmer, beter en vriendelijker aan te bieden. Binnen deze ambities zal ook preventie een prominente rol krijgen.

Van Eijck is werkzaam geweest bij zorgverzekeraar Menzis, ziekenhuizen in Nederland (AMC) en Duitsland en bij het adviesbureau The Boston Consulting Group. “Zijn kennis, ervaring en netwerk zijn een waardevolle toevoeging voor Equipe Zorgbedrijven”, aldus Dekker.

De rollen in het directieteam blijven onveranderd. Joris van Eijck zal in de rol van CEO gezamenlijk met de andere directieleden verantwoordelijkheid dragen voor de Nederlandse organisatie. “Equipe heeft een ambitieuze agenda, met kwaliteit en patiëntgerichtheid voorop. Ik kijk ernaar uit om samen met alle stakeholders hier volgende stappen in te gaan zetten”, aldus van Eijck. Van Eijck start per 1 december met zijn introductie en neemt per 1 januari 2021 officieel de taken in Nederland van Jak Dekker over.

Jak Dekker zal zich vanaf 1 januari 2021 vanuit de Equipe Zorgbedrijven groep richten op de strategische agenda en de internationalisering van de onderneming, met name op het gebied van geïntegreerde hand- en bewegingszorg. “Ik draag vol vertrouwen het stokje over aan Joris en verwacht dat we met onze uitkomstgerichte zorg en ons ondernemende DNA ook in het buitenland succesvol zullen zijn.’’