Nordic Capital investeert in Equipe Zorgbedrijven in samenwerking met bestaande aandeelhouders

Eindhoven, 26 juli 2021 – Nordic Capital, een wereldwijde investeerder in de gezondheidszorg, heeft een overeenkomst getekend om te investeren in Equipe Zorgbedrijven. De investering wordt gedaan in samenwerking met de bestaande aandeelhouders. De overeenkomst is onderhevig aan de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen. De voorwaarden van de transactie worden niet bekendgemaakt.

Marktleider

Equipe Zorgbedrijven is op dit moment een van de toonaangevende aanbieders van gespecialiseerde zorg in Nederland. Het bedrijf is opgericht in 1995 en is vandaag marktleider in Nederland in hand- en polschirurgie & therapie. Daarnaast heeft het een sterke positie in esthetische zorg en kent het een groeiende aanwezigheid in orthopedie, oogheelkunde & algemene chirurgie. Equipe Zorgbedrijven telt ongeveer 700 werknemers waarvan 130 artsen, en heeft een netwerk van 30 locaties waar in 2020 meer dan 110.000 behandelingen werden uitgevoerd.

Duurzame groei

Het management van Equipe Zorgbedrijven richt zich op een duurzame groei van het bedrijf waarbij hoge kwaliteit, innovatieve behandelingen en het verbeteren van standaarden voorop staan. De investering van Nordic Capital zal Equipe Zorgbedrijven helpen om de focus op kwaliteit van zorg verder te versterken en de uitrol naar het buitenland te realiseren. Daarnaast zal er worden geïnvesteerd in digitalisering en innovatie. Uiteindelijk zullen zowel patiënten als medewerkers hiervan profiteren.

Nieuwe partner

Nordic Capital is een van de meest ervaren investeerders in de gezondheidszorg. Het bedrijf deed reeds 30 investeringen in Europa en Noord Amerika en investeerde meer dan 7 miljard euro in de sector sinds de oprichting in 1989. De investering in Equipe Zorgbedrijven past exact in Nordic Capitals strategie voor verantwoorde investeringen in de gezondheidszorg.

Jak Dekker, CEO en medeoprichter van Equipe Zorgbedrijven: “Het doet mij groot genoegen om Nordic Capital te mogen verwelkomen als onze nieuwe partner. Samen zullen we ons richten op het verder ontwikkelen van onze strategische agenda waarbij de nadruk zal liggen op kwaliteit, patiëntenzorg, operationele excellentie en ons ondernemers-DNA. Zij hebben veel ervaring met succesvol groeiende zorgbedrijven en zijn de ideale partner om ons te helpen bij het verwezenlijken van onze nationale en internationale ambities.”

Joris van Eijck, CEO van Equipe Zorgbedrijven: “Als Equipe Zorgbedrijven hebben we een ambitieuze agenda, waarbij kwaliteit en patiëntgerichtheid voorop staan. Ik verheug me op de samenwerking met Nordic Capital waarbij we ons concentreren op een duurzame ontwikkeling en gebruik kunnen maken van hun operationele kennis, brede netwerk en sterke expertise.”

Ook na de transactie kunnen patiënten/cliënten vertrouwen op hetzelfde hoogwaardige niveau van zorg en service die ze van Equipe Zorgbedrijven gewend zijn.

Equipe Zorgbedrijven benoemt Joris van Eijck tot nieuwe CEO

Eindhoven, 1 december 2020 - Joris van Eijck is door de Board van Equipe Zorgbedrijven benoemd tot nieuwe CEO van Equipe Zorgbedrijven Nederland en tevens als statutair (uitvoerend) bestuurder van de Equipe Zorgbedrijven groep. Deze laatste rol zal hij naast Jak Dekker uitvoeren, die medeverantwoordelijk blijft voor de groep. Onder Equipe Zorgbedrijven worden de merken Xpert Clinics, Xpert Handtherapie, Velthuis kliniek en Cosmedic gevoerd.

Equipe Zorgbedrijven heeft in de afgelopen 5 jaar een sterke ontwikkeling doorgemaakt en is in omvang en kwaliteit aanzienlijk gegroeid. Behalve meerdere overnames hebben o.a. de investeringen in nieuwe klinieken, een nieuw EPD (Elektronisch Patiënten Dossier) en optimalisatie van de ITinfrastructuur aan deze ontwikkeling bijgedragen. Met bijna 600 medewerkers biedt Equipe gespecialiseerde (keten)zorg aan meer dan 35.000 patiënten. Tijdens de COVID-19 pandemie heeft Equipe zich ingezet om planbare zorg voor patiënten toegankelijk te houden.

Uitdagingen voor de toekomst

Onder leiding van Joris van Eijck zal de organisatie zich inzetten om het huidige zorgaanbod verder te ontwikkelen, de samenwerking en partnerships met diverse stakeholders te versterken en verbreden en door digitalisering (eHealth) de zorg naar patiënten nog slimmer, beter en vriendelijker aan te bieden. Binnen deze ambities zal ook preventie een prominente rol krijgen.

Van Eijck is werkzaam geweest bij zorgverzekeraar Menzis, ziekenhuizen in Nederland (AMC) en Duitsland en bij het adviesbureau The Boston Consulting Group. “Zijn kennis, ervaring en netwerk zijn een waardevolle toevoeging voor Equipe Zorgbedrijven”, aldus Dekker.

De rollen in het directieteam blijven onveranderd. Joris van Eijck zal in de rol van CEO gezamenlijk met de andere directieleden verantwoordelijkheid dragen voor de Nederlandse organisatie. “Equipe heeft een ambitieuze agenda, met kwaliteit en patiëntgerichtheid voorop. Ik kijk ernaar uit om samen met alle stakeholders hier volgende stappen in te gaan zetten”, aldus van Eijck. Van Eijck start per 1 december met zijn introductie en neemt per 1 januari 2021 officieel de taken in Nederland van Jak Dekker over.

Jak Dekker zal zich vanaf 1 januari 2021 vanuit de Equipe Zorgbedrijven groep richten op de strategische agenda en de internationalisering van de onderneming, met name op het gebied van geïntegreerde hand- en bewegingszorg. “Ik draag vol vertrouwen het stokje over aan Joris en verwacht dat we met onze uitkomstgerichte zorg en ons ondernemende DNA ook in het buitenland succesvol zullen zijn.’’

Nieuwe coronamaatregelen: uw afspraak/behandeling gaat gewoon door

Vanavond maakten onze Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) de nieuwe maatregelen, om de toenemende coronavirus besmettingen terug te dringen, bekend.

Wat betekenen deze nieuwe maatregelen voor uw afspraak/behandeling? 
Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteren wij strikt de meest actuele richtlijnen van het RIVM. Hierdoor kunnen wij ook nu onze zorgverlening op een veilige manier blijven aanbieden.  

Heeft u reeds een afspraak of bent u onder behandeling bij ons, dan wijzigt er niets en ontvangen wij u graag op een van onze klinieken.  Wilt u een afspraak maken? Ook dan heten wij u van harte welkom.   
 
Mondmasker verplicht tijdens uw bezoek 
Vanaf 14 oktober is het dragen van een mondmasker verplicht voor alle patiënten/cliënten, medewerkers en artsen. Beschikt u zelf niet over een mondmasker dan bieden wij u dit bij de ingang van onze klinieken aan.  
 
Wij danken u alvast hartelijk voor uw medewerking. 

Equipe Zorgbedrijven neemt Oogkliniek Heuvelrug over

Equipe Zorgbedrijven (www.equipezorgbedrijven.nl) is al bijna vijfentwintig jaar actief in de hooggespecialiseerde zorg, en is uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande (gespecialiseerde) klinieken in Nederland. Het succes van de groep, met haar merken Xpert Clinic, Xpert Orthopedie, Velthuis Kliniek en Helder kliniek is in grote mate te danken aan de kwaliteit van de geleverde (keten)zorg en de onderscheidende expertise.

Jaco Donselaar (Managing Director Equipe Zorgbedrijven): “Met een blijvend toenemende vraag naar oogheelkundige zorg wil Equipe haar opgedane kennis over de ketenzorg ook binnen dit vakgebied toepassen. Dit alles om de beleving voor de patiënt te maximaliseren en de doelmatigheid te verhogen. Het reeds aanwezige en kwalitatief hoogwaardige platform van Heuvelrug biedt ons een uitstekende basis om de oogheelkunde in Nederland en binnen Equipe in het bijzonder verder te ontwikkelen.”

Oogkliniek Heuvelrug biedt sinds 2009 kwalitatief hoogwaardige en laagdrempelige oogzorg voor jong en oud. Patiënten kunnen terecht voor zowel verzekerde oogzorg, brilvervangende chirurgie of een nieuwe bril in de eigen optiek. De in Zeist en Veenendaal gevestigde oogzorgklinieken zullen onderdeel worden van het landelijk snelgroeiende netwerk van focusklinieken van Equipe Zorgbedrijven.

Jak Dekker (CEO Equipe Zorgbedrijven): “De strategische waarde volgt uit het implementeren van onze keten gedachte, waarbij we 1e, 1.5e en 2e-lijnszorg zorg aanbieden, in de oogheelkunde. Hierdoor zijn we in staat zijn om de juiste patiënt, op het juiste moment tegen de juiste kosten te kunnen behandelen. Een voordeel voor zowel de patiënt, als de zorgverlener en de zorgverzekeraar. Daarmee is de oogheelkunde de perfecte toevoeging aan ons netwerk van zelfstandige behandelcentra.”

Oogkliniek Heuvelrug zal vooralsnog zelfstandig blijven opereren binnen de Equipe organisatie.


01-11-2019

Equipe Zorgbedrijven voornemens om Oogkliniek Heuvelrug over te nemen

Als onderdeel van Equipe’s strategie om te groeien als netwerk van focusklinieken (zelfstandige behandelcentra), maakt Equipe Zorgbedrijven bekend dat zij voornemens is om Oogkliniek Heuvelrug over te nemen. Met deze overname wil Equipe haar zorgaanbod verbreden en haar positie in de zorgsector versterken.

Equipe Zorgbedrijven (www.equipezorgbedrijven.nl) is al bijna vijfentwintig jaar actief in de hooggespecialiseerde zorg, en is uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande (gespecialiseerde) klinieken in Nederland. Het succes van de groep, met haar merken Xpert Clinic, Xpert Orthopedie, Velthuis Kliniek en Helder kliniek is in grote mate te danken aan de kwaliteit van de geleverde (keten)zorg en de onderscheidende expertise.

Oogkliniek Heuvelrug biedt sinds 2009 een breed palet van kwalitatief hoogwaardige en laagdrempelige oogzorg voor jong en oud. Patiënten kunnen terecht voor zowel verzekerde oogzorg, brilvervangende chirurgie of een nieuwe bril in de eigen optiek. De in Zeist en Veenendaal gevestigde oogzorgklinieken zullen onderdeel worden van het landelijk snelgroeiende netwerk van focusklinieken van Equipe Zorgbedrijven.
Oogkliniek Heuvelrug zal vooralsnog zelfstandig blijven opereren binnen de Equipe organisatie.
De samenwerking is onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde autoriteiten en organen.

Voor meer informatie, reacties, opmerkingen en aanbevelingen gelieve contact op te nemen met:

Simone van Gerwen
Equipe Zorgbedrijven
T +31 88 778 5225
s.vangerwen@equipezorgbedrijven.nl


27-08-2019

AVE Orthopedische klinieken gaat samenwerken met Equipe

Equipe Zorgbedrijven gaat de zorgactiviteiten van AVE Orthopedische klinieken organiseren.

Equipe Zorgbedrijven (www.equipezorgbedrijven.nl) is al meer dan twintig jaar actief in de zorg, en is vandaag de dag uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande (gespecialiseerde) klinieken in Nederland, met haar merken Xpert Clinic, Velthuis Kliniek en Helder. Het succes van de groep is in grote mate te danken is aan de kwaliteit van de geleverde zorg en de onderscheidende expertise.

AVE is een zelfstandig behandelcentrum (www.ave-orthopedischeklinieken.nl), welke in 2006  is opgericht door twee gerenommeerde orthopedisch chirurgen dr. G.H. Robert Albers en dr. Harm M. van der Vis. Inmiddels is deze kliniek uitgegroeid tot een landelijke organisatie voor alle (niet spoedeisende) orthopedische behandelingen.

De samenwerking is onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde autoriteiten en organen.

Voor meer informatie, reacties, opmerkingen en aanbevelingen gelieve contact op te nemen met:

Simone van Gerwen - Equipe Zorgbedrijven
T +31 88 778 5225 - s.vangerwen@equipezorgbedrijven.nl


21-12-2018

Equipe Zorgbedrijven (Xpert Clinic) neemt Orthopedie MC Slotervaart over

De vakgroep orthopedie uit het voormalig MC Slotervaart gaat verder als Xpert Orthopedie. Vanaf 10 december zijn patiënten welkom in de kliniek van Xpert Orthopedie in Amsterdam Zuid-Oost.

Wat betekent dit voor de patiënt?
Was de patiënt onder behandeling bij één van de orthopedisch specialisten van het MC Slotervaart, dan wordt deze behandeling door dezelfde arts bij Xpert Orthopedie voortgezet. De behandeling loopt gewoon door, echter op een andere locatie in Amsterdam. De behandelingen bij Xpert Orthopedie worden, net als in het ziekenhuis, volledig vergoed door de zorgverzekering.

Over Xpert Clinic
Xpert Clinic is onderdeel van Equipe Zorgbedrijven, een groep van supergespecialiseerde klinieken. Xpert Clinic hanteert kwaliteit, patiënttevredenheid en een snelle toegang als centrale uitgangspunten.

Locatie
De kliniek van Xpert Orthopedie is gevestigd op de Laarderhoogtweg 12 in Amsterdam (tegenover IKEA). Voor vragen en/of opmerkingen zijn wij bereikbaar op 020-5124600.


12-05-2018

CosMedic gaat samenwerken met Equipe

Equipe Zorgbedrijven (www.equipezorgbedrijven.nl) is al meer dan twintig jaar actief in de zorg, en is vandaag de dag uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande (gespecialiseerde) klinieken in Nederland, met haar merken Xpert Clinic, Velthuis Kliniek en Helder. Het succes van de groep is in grote mate te danken is aan de kwaliteit van de geleverde zorg en de onderscheidende expertise.

CosMedic (www.cosmedic.nl) is de zelfstandige praktijk van de maatschap plastische chirurgie actief in de regio Eindhoven, waar cosmetische behandelingen worden verricht die niet worden vergoed door de zorgverzekeraars. CosMedic werkt vanuit drie ziekenhuizen, gelegen in en rondom Eindhoven.

De samenwerking is onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde autoriteiten en organen.

Voor meer informatie, reacties, opmerkingen en aanbevelingen gelieve contact op te nemen met:

Simone van Gerwen - Equipe Zorgbedrijven
T +31 88 778 5225 - s.vangerwen@equipezorgbedrijven.nl


09-02-2018

Incident Xpert Clinic

Vandaag heeft er een incident plaatsgevonden op de vestiging van Xpert Clinic in Rotterdam, waarmee Velthuis kliniek en Helder kliniek het pand delen. Een medewerker is hierbij bedreigd. Ter plekke is de situatie onder controle, de politie is nog op zoek naar de verdachte. Alle cliënten en medewerkers zijn inmiddels in veiligheid gebracht. De behandelingen en spreekuren voor morgen in onze kliniek in Rotterdam hebben wij helaas moeten annuleren, met uitzondering van controlebehandelingen. Cliënten zijn, of worden hiervoor  persoonlijk benaderd. Wij betreuren het dat onze cliënten en medewerkers zijn geconfronteerd met deze nare situatie.


21-12-2017

Zorgpraktijken 1.5 neemt Kinos Revalidatie en Handencentrum.eu over

Zorgpraktijken 1.5 kondigt aan dat het Kinos Revalidatie en Handencentrum.eu over zal nemen om samen met de huidige aandeelhouders de groep van specialistische, innovatieve en kwalitatief hoogwaardige hand, pols en schouderzorg toegankelijk te maken voor patiënten in heel Nederland.

Kinos Revalidatie (www.kinos.nl) is opgericht in 2012 en is actief op het gebied van medisch specialistische hand-, pols en schouder revalidatiezorg. Handencentrum.eu (Handencentrum Revalidatie BV) is sinds 2005 actief op het gebied van gespecialiseerde fysiotherapie en ergotherapie voor de hand en pols. In januari 2016 zijn Kinos Revalidatie en Handencentrum.eu samengegaan, waarna ze nu samen de volgende stap nemen door zich aan te sluiten bij Zorgpraktijken 1.5.

De gespecialiseerde zorg beantwoordt de toenemende vraag naar kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg, alsook de duidelijke visie om tweedelijns revalidatie zorg waar mogelijk naar de anderhalve lijn terug te brengen. Het groeiende aantal patiënten dat partijen samen zien, biedt daarnaast de mogelijkheid om de uitkomsten van de zorg op grotere schaal te registeren, te vergelijken en te verbeteren. Partijen werken hiervoor ook nauw samen met andere zorgprofessionals, UMCs en met de wetenschap.

Naast haar hoofdvestiging in Nijmegen, is Kinos Revalidatie actief in Den Bosch en Dordrecht. Verder werkt het samen met Handencentrum.eu op haar locaties in Eindhoven, Uden, Venlo en Den Bosch. In totaal hebben de ondernemingen ruim 90 werknemers in 2017.

Rob van Huis, bestuurder Zorgpraktijken 1.5, over de acquisitie: “De Kinos Groep is een innovatieve zorgorganisatie die op transparante, professionele wijze eerste en tweedelijnszorg biedt aan patiënten met hand-, pols-, en schouderproblemen. Wij zijn overtuigd van de werkwijze van Kinos Groep en kijken uit naar deze samenwerking.”

Mark Smeenge, mede-aandeelhouder van Kinos Revalidatie, voegt hieraan toe: “De samenwerking met Zorgpraktijken 1.5 geeft ons de mogelijkheid om verder te investeren in innovatie, kwaliteit en toegankelijkheid van zorg. We willen de kwaliteit van de door ons geleverde zorg nog beter inzichtelijk maken voor patiënten.”

De transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde autoriteiten.

Voor reacties, opmerkingen, aanbevelingen en meer informatie, gelieve u contact op te nemen met:

Rob van Huis – Zorgpraktijken 1.5
T +31 30 254 7090 – r.vanhuis@handencentrum.nl

Jak Dekker – Zorgpraktijken 1.5
T +31 88 778 5225 – j.dekker@equipezorgbedrijven.nl

Mark Smeenge – Kinos Revalidatie
T +31 85 273 5984 – marksmeenge@kinos.nl

Mike van Heel – Handencentrum.eu
T +31 40 236 6446 – mike@handencentrum.eu


16-10-2017