Annatommie mc sluit zich aan bij Equipe Zorgbedrijven

Eindhoven, 8 februari 2022

Annatommie mc is voornemens zich aan te sluiten bij Equipe Zorgbedrijven. Annatommie mc is een gerenommeerde focuskliniek op het gebied van bewegingszorg met 8 vestigingen in Utrecht, Amstelveen, Amersfoort, Apeldoorn, Leiderdorp, Almere en Amsterdam.  

Zowel Equipe Zorgbedrijven als Annatommie mc willen een transparante, herkenbare en gewaardeerde partner zijn voor patiënt, verwijzer en verzekeraar. Ze streven beiden naar geïntegreerde en aantoonbaar betere medisch planbare zorg tegen de juiste kosten per patiënt in de keten. Ook hebben beiden een sterke focus op kwaliteit, cliëntgerichtheid en uitkomstgerichte zorg. Door hun krachten te bundelen ontstaat ruimte voor verdere uitbouw van het aanbod bewegingszorg in Nederland.   

Betekenis voor patiënten 

Na de samenvoeging kunnen patiënten nog steeds terecht bij hun vaste kliniek en bekende arts. Het hoogwaardige niveau van service, de korte wachttijden en de multidisciplinaire aanpak waar de klinieken om bekendstaan, blijven ook onveranderd. Patiënten blijven ook in de nieuwe setting geholpen worden door ervaren zorgprofessionals, met persoonlijke aandacht en maximaal inzicht in hun zorgtraject. 

Joris van Eijck, CEO Equipe Nederland: “Equipe Zorgbedrijven is verheugd met de aansluiting van Annatommie mc. Zij staan bekend bij patiënt, verwijzer én verzekeraar om de focus op het bewegingsapparaat, van diagnose tot nazorg. Hun subspecialisatie in knie, heup, schouder, wervelkolom en voet-enkel en hun spreiding van locaties sluit goed aan bij het aanbod van Xpert Clinics Hand & Pols en Xpert Clinics Orthopedie Amsterdam, beide onderdeel van Equipe Zorgbedrijven. Mede daarom is Annatommie mc een uitstekende aanvulling op ons zorgaanbod en onze ambities. 

Irene Groenink, algemeen directeur Annatommie mc: “Al bijna 20 jaar is het onze ambitie om dé Medisch Specialist in Beweging te worden met een unieke aanpak, gericht op een zorgvuldige diagnose en de best passende behandeling. Equipe Zorgbedrijven heeft een bredere basis, een vergelijkbare focus op kwaliteit en efficiency én een duidelijke digitale strategie. Juist in de komende jaren moet de zorg verder innoveren en digitaliseren om de groeiende zorgvraag maatschappelijk verantwoord op te vangen en klinieken kunnen daar een wezenlijke bijdrage aan leveren. Voor Annatommie mc is dit een goede stap om als onderdeel van Equipe Zorgbedrijven verder te groeien en gezamenlijke ambities waar te maken. ” 

De voorgenomen overname van Annatommie mc en Equipe Zorgbedrijven is beoogd zomer 2022 en vindt plaats na goedkeuring van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en Autoriteit Consument en Markt (ACM). 

Over Annatommie mc 

Annatommie mc is in 2003 opgericht als focuskliniek voor orthopedie en beweging en is uitgegroeid tot een keten van klinieken, met een multidisciplinaire aanpak, zowel in de 2e lijnszorg, als ook de diagnostiek met Röntgen, Echo en MRI en 1e lijns fysiotherapie en daarmee dus integrale zorg. Men staat voor maximale kwaliteit en de patiënt centraal, wat korte toegangstijden betekent. De klantwaardering van Annatommie mc op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 8,9. Zie ook www.annatommiemc.nl.

Contact

Voor meer informatie, reacties, opmerkingen en aanbevelingen kunt u tot uiterlijk 23 februari contact opnemen met Simone van Gerwen bij Equipe Zorgbedrijven, tel. 088-7785200 of s.vangerwen@equipezorgbedrijven.nl.