Bianca Verburg nieuwe CEO Equipe Zorgbedrijven

Eindhoven, 25 juli 2023.

Bianca Verburg is per 1 september 2023 benoemd tot CEO van Equipe Zorgbedrijven. Bianca Verburg volgt Jak Dekker op, huidig CEO en oprichter van Equipe Zorgbedrijven. Na de komst van Bianca Verburg neemt Jak Dekker zitting in de Board of Directors als Non-Executive Director en zal zich in die rol blijven inzetten voor de verdere ontwikkeling van Equipe Zorgbedrijven.

Bianca Verburg heeft diverse nationale en internationale managementfuncties bekleed in de sport-, mode- en cosmeticabranche voordat zij begin 2018 de overstap maakte naar de hoorzorg als Algemeen Directeur bij Amplifon Nederland, het moederbedrijf van Beter Horen. In deze rol was zij eindverantwoordelijk voor de bijna 200 verkooppunten van Beter Horen. Daarnaast was zij bestuurslid van de branchevereniging “de Kwaliteitsaudiciens”.

Verburg over haar nieuwe functie: “Gedurende mijn loopbaan groeide het verlangen om te werken bij een organisatie waar het niet uitsluitend gaat om commerciële doelen maar ook om maatschappelijk belang. De afgelopen jaren heb ik me ingezet om mensen de beste kwaliteit hoorzorg te leveren. Ik kijk uit naar de overstap naar Equipe waarbij we door hoogwaardige kwaliteit en service, korte wachttijden en een efficiënte manier van werken cliënten de best mogelijke uitkomst en ervaring bieden op het gebied van planbare zorg. Daarnaast ben ik trots dat Equipe ook zorgprofessionals opleidt, waarbij de samenwerking wordt gezocht met andere ziekenhuizen, klinieken en (para)medische praktijken. Met dit alles leveren we een steeds betekenisvollere bijdrage aan de transitie in de zorg, de beheersing van de zorgkosten en personeelstekort in Nederland”.

“Namens de Board van Equipe wil ik Bianca van harte welkom heten bij ons bedrijf. Bianca neemt een schat aan ervaring mee in klantgerichte sectoren en ondernemingen met meerdere locaties. En door haar meest recente rol in de hoorzorg begrijpt zij als geen ander de waarde die Equipe levert aan patiënten, huisartsen en zorgverzekeraars en de grote bijdrage die onze mensen daarin hebben”, zegt Ronald van der Vis, Voorzitter van de Board van Equipe Zorgbedrijven.

“Bianca’s jarenlange ervaring in het leiden en laten groeien van organisaties binnen zowel het commerciële speelveld als de gereguleerde zorgsector is een enorme aanwinst voor ons bedrijf”: stelt Jak Dekker over de aanstelling van Bianca Verburg. “In het veranderende zorglandschap blijft kwaliteit essentieel maar worden ook efficiency en productiviteit steeds belangrijker en zullen wij onze processen voortdurend blijven optimaliseren om de client, maar ook onze eigen medewerkers, de beste ervaring te bieden. Verder sluit haar persoonlijke ambitie naadloos aan bij ons bedrijfsmotto: zorg kan altijd slimmer, beter en vriendelijker." 

"De Board van Equipe, mede namens alle medewerkers, wil haar dank uitspreken aan oprichter Jak Dekker voor de wijze waarop hij zich in de afgelopen 29 jaar heeft ingezet voor Equipe. Onder zijn leiding heeft Equipe zich ontwikkeld tot een landelijke aanbieder van hoogwaardige zorg, waar de beste uitkomst voor patiënten, optimale processen én een excellente klantervaring hand in hand gaan. Jak’s visie op geïntegreerde zorg maakt dat Equipe op een heel concrete manier invulling geeft aan de juiste zorg op de juiste plaats, wat de basis vormt voor de verdere groei van de organisatie in de komende jaren. We zijn blij dat Jak betrokken blijft bij de organisatie als lid van de Board van Equipe en ik verwelkom hem dan ook graag in deze nieuwe rol”, aldus Ronald van der Vis.