ICONE Orthopedie wordt onderdeel van Equipe Zorgbedrijven

Eindhoven, 2 september 2022 

ICONE Orthopedie B.V. (ICONE) is voornemens zich aan te sluiten bij Equipe Zorgbedrijven B.V. ICONE is een gerenommeerde focuskliniek op het gebied van Orthopedische zorg met vestigingen in Schijndel en Eindhoven.  

Zowel Equipe Zorgbedrijven als ICONE willen een transparante, herkenbare en gewaardeerde partner zijn voor patiënt, verwijzer en verzekeraar. Ze streven beiden naar geïntegreerde en aantoonbaar betere medisch planbare zorg tegen de juiste kosten per patiënt in de keten. Ook hebben beiden een sterke focus op kwaliteit, cliëntgerichtheid en uitkomstgerichte zorg. Door hun krachten te bundelen ontstaat ruimte voor verdere uitbouw van het aanbod bewegingszorg in Nederland.    

Betekenis voor patiënten  

Na de samenvoeging kunnen patiënten nog steeds terecht bij hun vaste kliniek en bekende arts. Het hoogwaardige niveau van service, de korte wachttijden en de multidisciplinaire aanpak waar de klinieken om bekendstaan, blijven ook onveranderd. Patiënten blijven ook in de nieuwe setting geholpen worden door ervaren zorgprofessionals, met persoonlijke aandacht en maximaal inzicht in hun zorgtraject.  

Joris van Eijck, CEO Equipe Nederland: “Equipe Zorgbedrijven is verheugd over de aansluiting van ICONE. Zij staan bekend als dé sportletsel specialist van het zuiden met focus op het bewegingsapparaat, van diagnose tot nazorg. Hun subspecialisatie in knie, enkel, voet, heup en schouder sluit goed aan bij het aanbod van Xpert Clinics Orthopedie, onderdeel van Equipe Zorgbedrijven. Daarnaast zijn zij actief in de regio Eindhoven waarmee ICONE een uitstekende aanvulling is op ons zorgaanbod en onze ambities.  

Burt Klos, DGA en medisch specialist ICONE: Wij zijn zeer verheugd met de voorgenomen aansluiting van ICONE bij Equipe Zorgbedrijven. Onze hoge kwaliteit, snelle behandeling, jarenlange door onderzoek ondersteunde ervaring en focus op onze patiënten zullen hiermee nog beter in de praktijk kunnen worden gebracht. De omvang van Equipe Zorgbedrijven en haar ervaring in het uitbouwen van activiteiten zal ICONE in staat stellen haar gespecialiseerde zorg aan een toenemend aantal patiënten te kunnen aanbieden. 

Over ICONE  

ICONE is een zelfstandige kliniek die in 2008 is opgericht en zich voor 100% richt op orthopedische zorg met een specialisatie in sportblessures. ICONE behandelt patiënten met orthopedische aandoeningen en sportblessures met name gericht op de knie, schouder, voet/enkel en heup. Een speerpunt binnen ICONE is wetenschap en onderzoek waarbij de oprichtend arts (de heer B. Klos) een belangrijke rol speelt. De organisatie onderscheidt zich door effectief gebruik te maken van echografie voor diagnostiek en richt zich met name op arthroscopische ingrepen. De klantwaardering van ICONE op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 9,1. Zie ook: www.icone.nl

Contact 

Voor meer informatie, reacties, opmerkingen en aanbevelingen kunt u tot uiterlijk 16-9-2022 contact opnemen met Simone van Gerwen bij Equipe Zorgbedrijven, tel. 088-7785200 of s.vangerwen@equipezorgbedrijven.nl.