Nordic Capital investeert in Equipe Zorgbedrijven in samenwerking met bestaande aandeelhouders

Eindhoven, 26 juli 2021 – Nordic Capital, een wereldwijde investeerder in de gezondheidszorg, heeft een overeenkomst getekend om te investeren in Equipe Zorgbedrijven. De investering wordt gedaan in samenwerking met de bestaande aandeelhouders. De overeenkomst is onderhevig aan de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen. De voorwaarden van de transactie worden niet bekendgemaakt.

Marktleider

Equipe Zorgbedrijven is op dit moment een van de toonaangevende aanbieders van gespecialiseerde zorg in Nederland. Het bedrijf is opgericht in 1995 en is vandaag marktleider in Nederland in hand- en polschirurgie & therapie. Daarnaast heeft het een sterke positie in esthetische zorg en kent het een groeiende aanwezigheid in orthopedie, oogheelkunde & algemene chirurgie. Equipe Zorgbedrijven telt ongeveer 700 werknemers waarvan 130 artsen, en heeft een netwerk van 30 locaties waar in 2020 meer dan 110.000 behandelingen werden uitgevoerd.

Duurzame groei

Het management van Equipe Zorgbedrijven richt zich op een duurzame groei van het bedrijf waarbij hoge kwaliteit, innovatieve behandelingen en het verbeteren van standaarden voorop staan. De investering van Nordic Capital zal Equipe Zorgbedrijven helpen om de focus op kwaliteit van zorg verder te versterken en de uitrol naar het buitenland te realiseren. Daarnaast zal er worden geïnvesteerd in digitalisering en innovatie. Uiteindelijk zullen zowel patiënten als medewerkers hiervan profiteren.

Nieuwe partner

Nordic Capital is een van de meest ervaren investeerders in de gezondheidszorg. Het bedrijf deed reeds 30 investeringen in Europa en Noord Amerika en investeerde meer dan 7 miljard euro in de sector sinds de oprichting in 1989. De investering in Equipe Zorgbedrijven past exact in Nordic Capitals strategie voor verantwoorde investeringen in de gezondheidszorg.

Jak Dekker, CEO en medeoprichter van Equipe Zorgbedrijven: “Het doet mij groot genoegen om Nordic Capital te mogen verwelkomen als onze nieuwe partner. Samen zullen we ons richten op het verder ontwikkelen van onze strategische agenda waarbij de nadruk zal liggen op kwaliteit, patiëntenzorg, operationele excellentie en ons ondernemers-DNA. Zij hebben veel ervaring met succesvol groeiende zorgbedrijven en zijn de ideale partner om ons te helpen bij het verwezenlijken van onze nationale en internationale ambities.”

Joris van Eijck, CEO van Equipe Zorgbedrijven: “Als Equipe Zorgbedrijven hebben we een ambitieuze agenda, waarbij kwaliteit en patiëntgerichtheid voorop staan. Ik verheug me op de samenwerking met Nordic Capital waarbij we ons concentreren op een duurzame ontwikkeling en gebruik kunnen maken van hun operationele kennis, brede netwerk en sterke expertise.”

Ook na de transactie kunnen patiënten/cliënten vertrouwen op hetzelfde hoogwaardige niveau van zorg en service die ze van Equipe Zorgbedrijven gewend zijn.