Xpert Clinics is voornemens om Orthoparc en HandsOnCare over te nemen

Orthoparc en HandsOnCare, beiden onderdeel van Sandstep HealthCare, zijn voornemens zich aan te sluiten bij Xpert Clinics. Orthoparc is gespecialiseerd in prothesiologie in dagbehandeling en sportorthopedie. HandsOnCare biedt algemene hand- en polschirurgie. Beide klinieken hebben momenteel vestigingen in Bosch en Duin, Lelystad en Rozendaal. 

4 maart, 2024

Xpert Clinics, onderdeel van Equipe Zorgbedrijven, is de grootste aanbieder van hand- en polszorg in Nederland en een van de grootste aanbieders van orthopedie. De aansluiting van Orthoparc biedt de mogelijkheid om het orthopedisch platform verder uit te breiden in de regio Utrecht, Arnhem en Lelystad. De overname van HandsOnCare draagt bij aan de leidende marktpositie van Xpert Clinics Hand- en Polszorg. Xpert Clinics, Orthoparc en HandsOnCare verwachten gezamenlijk beter in staat te zijn om hun kerndoelen te bereiken: het leveren van de juiste zorg, op de juiste plek, op het juiste moment, tegen de juiste prijs. 

Over Orthoparc 

Orthoparc is in 2016 opgericht en verricht knie- en heupoperaties in dagbehandeling. De innovatieve behandelmethode is kostenbesparend en maakt een knie- of heupoperatie minder belastend voor de patiënt. De werkwijze, de opzet en de ontwikkeling van Orthoparc is gebaseerd op dezelfde visie als die van Xpert Clinics: zorg bieden van hoge kwaliteit en het aanbieden van bewegingszorg in een multidisciplinaire aanpak. 

De klantwaardering voor Orthoparc op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 9,3. Zie ook orthoparc.nl

Over HandsOnCare 

HandsOnCare is begin 2021 opgericht en biedt hand- en polsoperaties in dagbehandeling. De focus ligt op veilige en hoogwaardige behandeling door gecertificeerde hand- en polschirurgen met zo min mogelijk belasting voor de patiënt. De chirurgen van HandsOnCare hebben in het verleden gewerkt bij Xpert Clinics en zijn bekend met het geïntegreerd zorgconcept met handtherapie, een concept dat ze bij HandsOnCare niet hebben. 

De klantwaardering voor HandsOnCare op zorgkaartnederland.nl is gemiddeld een 9,5. Zie ook handsoncare.nl

Betekenis voor patiënten 

Na de overname zal Orthoparc verdergaan onder de naam Xpert Clinics Orthopedie. HandsOnCare zal verdergaan onder de naam Xpert Clinics Hand- en polszorg. Naast deze naamswijzigingen brengt de beoogde overname ook een aantal verhuizingen met zich mee.  

  • De locatie in Rozendaal, waar nu Orthoparc en HandsOnCare gevestigd zijn, blijft bestaan. Deze locatie biedt voldoende ruimte om de huidige locatie van Xpert Clinics Velp in te laten voegen. Dit zal in fases gebeuren.  
  • De locaties van Xpert Clinics Hand- en polszorg en en HandsOnCare in Lelystad worden op termijn samengevoegd tot één. Hier worden patiënten straks ontvangen in een professionele en persoonlijke omgeving. 
  • Orthoparc en HandsOnCare vertrekken uit de locatie in Bosch en Duin. Patiënten kunnen daarna terecht bij de vestigingen van Xpert Clinics in Amstelveen en Utrecht (voor orthopedie) of Zeist (voor handpolschirurgie), waar ze hun eigen vertrouwde arts kunnen zien. 

Wat niet verandert, zijn het hoogwaardige niveau van service, de korte wachttijden en de multidisciplinaire aanpak waar de klinieken om bekendstaan. Patiënten blijven ook in de nieuwe setting geholpen worden door ervaren zorgprofessionals, met persoonlijke aandacht en maximaal inzicht in hun zorgtraject.  

Contact 

Voor meer informatie, reacties, opmerkingen en aanbevelingen kunt u contact opnemen met de communicatieafdeling via communicatie@equipezorgbedrijven.nl.